Fietsvakanties in Portugal

Maak een fietsvakantie in Portugal, een prachtige bestemming voor een actieve vakantie!
In het achterland van Portugal en Madeira lijkt de tijd te hebben stilgestaan en fietst u over autoluwe wegen. Maak tijdens een fietsvakantie door Portugal kennis met dit zonovergoten land, dat bekend staat als strandbestemming, maar waar u ook van een ongerepte natuur en een grote rijkdom aan cultuur kunt genieten. Maak een mooie fietsvakantie in de Algarve of volg het verloop van de Douro, tijdens een fietsvakantie door de Dourovallei.

Prachtige gebouwen, sfeervolle terrasjes en mooie wijnvelden en de bijzondere natuur, met name op Madeira, spreken gedurende een fietsvakantie door Portugal tot de verbeelding. ’s Avonds smult u, met de weemoedige klanken van de Fado-muziek op de achtergrond, van de lekkerste gerechten in één van de vele schilderachtige dorpjes en middeleeuwse vestingstadjes. Proef de heerlijke verse vis of laat u verrassen door de typisch Portugese kip piri piri.

Algarve - Portugal - tavira igreja do castelo
8-daagse fietsvakantie Algarve standplaats
Algarve - Portugal - baai
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen in Portugal!

Portugal is een heerlijke bestemming voor uw fietsvakantie. Het land is zo divers en authentiek dat u hier optimaal tot rust kunt komen.
Denk bijvoorbeeld aan de Algarve. Waar 's zomers de toeristen massaal toestromen naar bekende stranden bij Albufeira en Praia da Rocha biedt de Algarve ook een hele andere kant met verlaten stranden omzoomd door imponerende steile rotsen, een binnenland waar de kurkeiken groeien evenals de amandel- en olijfbomen. De Algarve is ook bij uitstek een fietsbestemming waar u eigenlijk het hele jaar door terecht kunt want ook in de wintermaanden valt er normaliter weinig regen en kan overdag de temperatuur oplopen tot ca. 20 graden.

Een andere bestemming die het hele jaar door aangenaam is, is het eiland Madeira. Dit bloemeneiland is sterk heuvelachtig maar biedt daardoor prachtige uitzichtspunten over de Atlantische Oceaan. De cultuur en geschiedenis van dit eiland zijn weer heel anders als die van het vasteland. En had u al eens gedacht aan de Azoren!

De hoofdstad Lissabon en het aan de kust gelegen Sintra en Cascais ademen weer een heel andere sfeer uit. Duidelijk is dat deze regio in het verleden zeer geliefd was bij de adel en de rijken. Statige gebouwen worden afgewisseld met mondaine jachthavens. Een stukje koninklijk Portugal.

Het midden van Portugal met als belangrijkste stad Coimbra is vooral bekend als het groene hart van Portugal met aan de ene kant de Serra de Estrala en aan de andere kant de Costa Prata. Deze kuststreek is overweldigend mooi. De soms metershoge golven van de Atlantische Oceaan beuken hier op kilometerslange verlaten zandstranden.

Nog een stukje verder noordelijker ligt de stad Porto, bekend van de heerlijke portwijn. Dit is ook een prachtig uitgangspunt om de Douro vallei te ontdekken.

Portugal heeft veel zogenaamde ecopistas. Dit zijn autovrije fietsroutes over voormalige spoorlijnen. Voor welke regio u ook kiest, u zult het met ons eens zijn dat Portugal een geweldige keus is voor uw fietsvakantie!