Op vakantie met je huisdier

Ben je op zoek naar een leuke vakantie, waar ook de hond of kat mee naar toe kan? Bij ViaLora hoeft jouw trouwe viervoeter niet thuis te blijven! Onderstaand vind je per land alle campings waar jouw huisdier welkom is! Hier zijn wel enkele regels aan verbonden, lees je daarom goed in voordat je op vakantie gaat!

Bijela Uvala_huisdier
hond_camping
Huisdieren

Belangrijk om te weten

Jouw huisdier is welkom in de meeste bungalowtenten, lodgententen en safaritenten, maar ook in enkele stacaravans en vakantiehuizen. Op elke campingpagina wordt aangegeven of het meebrengen van een huisdier toegestaan is, daarbij wordt tevens per accommodatie (bv. bungalowtent of stacaravan) of een huisdier ook hierin toegestaan is. Er gelden veelal ook maximums op het aantal mee te brengen huisdieren, dit maximum is over het algemeen één huisdier per accommodatie. Wanneer je tijdens de reservering slechts één huisdier aan kunt geven, dan is een tweede huisdier helaas dan ook niet toegestaan. Let op: op een aantal campings (voornamelijk in Frankrijk) mag je geen honden meebrengen uit de eerste en tweede categorie, lees je goed in voordat je op vakantie gaat!

Europees Dierenpaspoort

Wil je jouw huisdier ook graag meenemen op vakantie? Zorg dan voor geldige inentingspapieren, dus overleg bijtijds met jouw dierenarts (minimaal één maand voor vertrek). Voor huisdieren zoals honden en katten heb je een chip en een Europees Dierenpaspoort nodig. Bekijk vóór vertrek alle regels voor het betrefende land op de website van de Rijksoverheid.

Goede voorbereiding

Voor jouw huisdier is een goede reisvoorbereiding heel belangrijk: houd rekening met de conditie, het klimaat en de duur van de reis. Controleer ook op vakantie regelmatig de gezondheid van je dier: van voldoende schaduw tot vers drinkwater. Ga je op reis naar een warm land? Neem geen cavia’s, fretten of konijnen mee; deze dieren zijn gevoelig voor hoge temperaturen.

Op de camping

Houd er rekening mee, dat jouw huisdier op de camping altijd aangelijnd moet zijn en dat je het dier veelal buiten de camping uit moeten laten. Het is daarbij niet toegestaan om huisdieren zonder toezicht in de accommodatie achter te laten. Voor eventuele schade en/of verontreiniging is de eigenaar van het huisdier te allen tijde aansprakelijk.

Geschikte reisbestemmingen

Wil jij met je hond van een onbezorgde vakantie genieten? Ga dan voor een sfeervolle camping aan de Nederlandse of Franse kust, of in het Franse merengebied: perfect voor prachtige wandelingen én de nodige verkoeling!

Hondenstranden-/zwemvijvers

Of kies voor een ontspannen vakantie middenin de natuur... Verblijf bijvoorbeeld in een Bungalowtent Coral op de idyllisch gelegen camping KNAUS Wingst in Duitsland, waar een hondenzwemvijver aanwezig is.

Wandelen bij Knaus camping Wingst

Camping KNAUS Wingst Nedersaksen

Een welverdiende vakantie doorbrengen in een omgeving met afwisselende landschappen en tegelijkertijd genieten van vakantiepret, dat kan op het 4-sterrencampingpark Wingst!

Camping de Molenhof vanuit lucht

Op vakantie in de buurt?

Geniet ook van een prachtige vakantie bij jou in de buurt! Lora heeft voor jou een aantal campings binnen 500 km. geselecteerd.

Les Ormes_pool

Ga een weekendje weg met Lora

Wil jij een weekendje weg? Ga voor een ontspannen weekend aan zee of geniet van de prachtige natuur die Nederland jou te bieden heeft.

vakantie met gezin met baby

Campings voor kleine kinderen

Voor het eerst op vakantie met een baby, peuter of kleuter is best spannend. Van miniclubs tot speeltuinen: Lora helpt je graag op weg met het vinden van de juiste vakantie!

Estivo Premium glamping

Glampingvakanties in Europa

Glampingvakanties bij ViaLora. Houd jij van luxe en wil je met het hele gezin naar een leuke camping of comfortabel vakantiepark?