Op vakantie met uw huisdier

Neemt u graag uw huisdier mee op vakantie? Bij ViaLora hoeft u trouwe viervoeter of kat niet thuis te blijven! Op deze pagina vindt u een selectie van de campings waar huisdieren zijn toegestaan en daar zijn enkele regels aan verbonden. Zo is per accommodatie maximaal één huisdier toegestaan, betaalt u voor uw huisdier negen euro per nacht extra.

Belangrijk om te weten

Uw huisdier is toegestaan in de bungalow- en safaritenten. Op de desbetreffende campingpagina wordt aangegeven of het meebrengen van een huisdier in de specifieke stacaravan toegestaan is. Let op: op een aantal campings (voornamelijk in Frankrijk) zijn honden uit de eerste en tweede categorie niet toegestaan.

Europees Dierenpaspoort

Wilt u uw huisdier meenemen? Zorg dan voor geldige inentingspapieren en overleg dit bijtijds met uw dierenarts (min. 1 maand voor vertrek). Voor huisdieren als honden en katten heeft u een chip en een Europees Dierenpaspoort nodig. Bekijk vóór vertrek alle regels op de site van de Rijksoverheid.

Goede voorbereiding

Voor uw dier is een goede reisvoorbereiding heel belangrijk: houd daarom rekening met de conditie, het klimaat en de duur van de reis. Controleer ook op vakantie regelmatig de gezondheid van uw dier: van voldoende schaduw tot vers drinkwater. Gaat u op reis naar een warm land? Neem geen cavia’s, fretten of konijnen mee; deze dieren zijn gevoelig voor hoge temperaturen.

Op de camping

Houdt u er rekening mee, dat het dier op de camping altijd aangelijnd moet zijn en dat u het dier buiten de camping uitlaat. Het is overigens niet toegestaan huisdieren zonder toezicht in de accommodatie achter te laten. Voor eventuele schade en/of verontreiniging is de eigenaar van het huisdier aansprakelijk.

Geschikte reisbestemmingen

Met uw hond aan zee van een onbezorgde vakantie genieten? Ga voor een sfeervolle camping aan de Belgische of Nederlandse kust: perfect voor prachtige strandwandelingen én de nodige verkoeling!

Of kies voor een ontspannen vakantie middenin de natuur... Verblijf bijvoorbeeld in een Bungalowtent Coral op de idyllisch gelegen camping KNAUS Wingst in Duitsland, waar een hondenzwemvijver aanwezig is. Wilt u in Italië met uw trouwe viervoeter naar de Venetiaanse kust? Op slechts 300 meter van camping Sabbiadoro ligt een strand waar uw viervoeter welkom is!