Op vakantie met je huisdier

Neem je graag je huisdier mee op vakantie? Bij ViaLora hoeft jouw trouwe viervoeter of kat niet thuis te blijven! Lora heeft voor jou een aantal geweldige campings geselecteerd waa jouw huisdier welkom is. Hier zijn enkele regels aan verbonden: per accommodatie is maximaal één huisdier toegestaan en je betaalt voor jouw huisdier negen euro per nacht.

Bijela Uvala_huisdier
hond_camping
Huisdieren

Belangrijk om te weten

Jouw huisdier is welkom in de bungalow- en safaritenten. Op de desbetreffende campingpagina wordt aangegeven of het meebrengen van een huisdier in de specifieke stacaravan toegestaan is. Let op: op een aantal campings (voornamelijk in Frankrijk) mag je geen honden meebrengen uit de eerste en tweede categorie.

Europees Dierenpaspoort

Wil je jouw huisdierook graag meenemen op vakantie? Zorg dan voor geldige inentingspapieren, dus overleg bijtijds met jouw dierenarts (minimaal één maand voor vertrek). Voor huisdieren als honden en katten heb je een chip en een Europees Dierenpaspoort nodig. Bekijk vóór vertrek alle regels op de site van de Rijksoverheid.

Goede voorbereiding

Voor jouw huisdier is een goede reisvoorbereiding heel belangrijk: houd rekening met de conditie, het klimaat en de duur van de reis. Controleer ook op vakantie regelmatig de gezondheid van je dier: van voldoende schaduw tot vers drinkwater. Ga je op reis naar een warm land? Neem geen cavia’s, fretten of konijnen mee; deze dieren zijn gevoelig voor hoge temperaturen.

Op de camping

Houd er rekening mee, dat jouw huisdier op de camping altijd aangelijnd moet zijn en dat je het dier buiten de camping uitlaat. Het is overigens niet toegestaan om huisdieren zonder toezicht in de accommodatie achter te laten. Voor eventuele schade en/of verontreiniging is de eigenaar van het huisdier aansprakelijk.

Geschikte reisbestemmingen

Wil jij met je hond aan zee van een onbezorgde vakantie genieten? Ga dan voor een sfeervolle camping aan de Belgische of Nederlandse kust: perfect voor prachtige strandwandelingen én de nodige verkoeling!

Hondenstranden-/zwemvijvers

Of kies voor een ontspannen vakantie middenin de natuur... Verblijf bijvoorbeeld in een Bungalowtent Coral op de idyllisch gelegen camping KNAUS Wingst in Duitsland, waar een hondenzwemvijver aanwezig is. Wil je in Italië met jouw trouwe viervoeter naar de Venetiaanse kust?? Op slechts 300 meter van camping Sabbiadoro ligt een strand waar jouw viervoeter welkom is!

Zwembad bij camping Sabbiadoro

Camping Sabbiadoro

Camping Sabbiadoro is een gezellige Italiaanse familiecamping, te midden van een pijnbomenbos en op slechts 500 meter van het strand.

Wandelen bij Knaus camping Wingst

Camping KNAUS Wingst Nedersaksen

Een welverdiende vakantie doorbrengen in een omgeving met afwisselende landschappen en tegelijkertijd genieten van vakantiepret, dat kan op het 4-sterrencampingpark Wingst!

Camping de Molenhof vanuit lucht

Op vakantie in de buurt?

Geniet ook van een prachtige vakantie bij jou in de buurt! Lora heeft voor jou een aantal campings binnen 500 km. geselecteerd.

Les Ormes_pool

Ga een weekendje weg met Lora

Wil jij een weekendje weg? Ga voor een ontspannen weekend aan zee of geniet van de prachtige natuur die Nederland jou te bieden heeft.

vakantie met gezin met baby

Campings voor kleine kinderen

Voor het eerst op vakantie met een baby, peuter of kleuter is best spannend. Van miniclubs tot speeltuinen: Lora helpt je graag op weg met het vinden van de juiste vakantie!

Estivo Premium glamping

Glampingvakanties in Europa

Glampingvakanties bij ViaLora. Houd jij van luxe en wil je met het hele gezin naar een leuke camping of comfortabel vakantiepark?