7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze

Beierse Alpen, Duitsland

  • Een avontuurlijke en sensationele wandelvakantie
  • Rondom de hoogtste berg van Duitsland
  • Start en einde in Garmisch-Partenkirchen
  • Wandeletappes van 3 tot 5 uur
Zugspitze - panorama uitzicht
7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze
Rondje Zugspitze - hut wandelaar
Zugspitze
7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze
Rondje Zugspitze - leutasch kloof
Bekijk alle fotos (50 )

Geniet van prachtige uitzichten

Een van de bekendste Alpentoppen van Europa is de Zugspitze, de hoogtste berg van Duitsland. De kabelbaan brengt u in eerste instantie vrij eenvoudig naar boven. Maar dan leiden we u met deze wandelvakantie in een rondje om de Zugspitze. De geweldige bergwereld, prachtige uitzichten en heerlijke wandelbestemmingen typeren deze wandelvakantie.

Avontuurlijk en sensationeel zijn de doorkruisingen van de kloven, die met hun watermassa’s en hoogtes bij vele wandelaars een onvergetelijke indruk maken. De heerlijke alpenweiden waar menig broodmaaltijd genuttigd wordt, zullen u ook bekoren. En voor een rustige overnachting hebben wij goede hotels geselecteerd in de vele kleine dorpjes in het Wettersteingebirge.

Karakter van de tour:
Deze afwisselingsrijke wandelvakantie voert u over goede wandelpaden. De grootste hoogte verschillen worden o.a. per kabelbaanritjes ingekort. Dagelijkse wandeltijd: 3 tot 5 uur.

Wandelen met uw hond:
Uw hond is van harte welkom op deze wandelvakantie. Vermeld bij het maken van uw boeking de grootte en het ras van uw hond, dan houden de fiets- en wandelspecialisten van ADE er rekening mee. De eventuele extra kosten voor uw hond kunt u ter plaatse voldoen.

Dag 1: Garmisch Partenkirchen – individuele aankomst

U arriveert in het bekende wintersportoord Garmisch Partenkirchen met uitzicht op de Zugspitze.

Dag 2: Garmisch Partenkirchen – Mittenwald / Klais

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 640 m

In de Partnachkloof ontmoeten de bergstromen van het Wettersteingebergte elkaar. Hier begint uw dag met een wandeling door de kloof. Vervolgens gaat het verder over zachte glooiingen en alpenweiden naar Klais of Mittenwald. Hoogtemeters: +640 stijgen, -430 dalen. Wandeltijd ca. 5 uur.

Dag 3: Mittenwald / Klais - Leutasch

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 220 m

Het voetpad door de Geisterkloof is met grote preciezie uitgeslagen in de rotsen. Tot ca. 40 meter boven het water verbinden smalle bruggetjes de kloofwanden. Eenmaal door de kloof wordt het makkelijker en via bloemenweiden, kleine plaatsjes en door het Leutaschtal daalt u af naar het dal. Hoogtemeters: +220 stijgen, -30 dalen. Wandeltijd ca. 4 uur

Dag 4: Leutasch – Rustdag of merenwandeling

Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Een dag om heerlijk te relaxen. Wilt u in beweging blijven, maak dan een wandeling naar de nabijgelegen meren in en rondom Seefeld. U kunt dan terug met de bus naar Leutasch. Hoogtemeters: +300 stijgen, -220 dalen. Wandeltijd ca. 3 uur

Dag 5: Natuurparadijs Gaistal

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 440 m

Transfer het Gaistal in. De Alpenzomer in Gaistal is niet alleen voor Haflinger (paarden) of Schotse Galloways (runderen) een droom. De Ganghoferweg leidt u omhoog in deze schilderachtige omgeving. De Ehrwalder Alm lijkt het decor van een onvervalste Heidi film. Per kabelbaan komt u in het dal en wandelt u verder naar Ehrwald. Wandeltijd ca. 5 uur. Hoogtemeters: +440 stijgen, -290 meter dalen. Wandeltijd ca. 5 uur

Dag 6: Ehrwald - Garmisch, Eibsee

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 540 m

Het gaat bergopwaarts over de uitlopers van de Zugspitze en naar de bekende Eibseeblick. Een grande finale beleeft u bij de lieflijke Eibsee met het geweldige panorama van de Zugspitze en Garmisch Partenkirchen. U bereikt Garmisch Partenkirchen weer met de kabelbaan. Hoogtemeters: +540 stijgen, -510 dalen. Wandeltijd ca. 4,5 uur.

Dag 7: Garmisch Partenk. – terugreis of verlenging

Het einde van uw wandeltocht en terugreis naar huis. Onze tip: blijf nog een paar dagen genieten van het prachtige uitzicht op de Zugspitze.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 7.5
8.0
Prima vakantie
Op vakantie in Aug 2022
Over het algemeen goed geregeld. Zeer goede hotels. De eerste dag was het zwaarst, misschien kan dat anders? De routebeschrijving in het Nederlands zou heel fijn zijn! Ook zou het fijn zijn dat in de algemene inleiding per dag wordt aangegeven of er restaurants op de route zijn. Van de rustdag zou gewoon een wandeldag kunnen zijn, dan hoeft wat minder de bus gebruikt te worden.
10
Prachtige wandelingen met fijne hotels
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Jul 2022
Met twee jongens van 18 en 15 in ons gezelschap moesten de wandelingen wel wat te bieden hebben om niet als 'saai' bestempeld te worden. En dat waren de wandelingen dan ook absoluut niet. Spectaculaire kloven en watervallen, stoere bergtoppen, prachtige meren, genoeg fysieke uitdaging om je moe te voelen aan het einde van de dag, maar niet teveel zodat het niet leuk meer was. De rustdag halverwege ingevuld met een leuk bezoek aan Seefeld. Fijne hotels, vaak met zwembad, en heerlijke ontbijtbuffetten. Zeer geslaagd alles bij elkaar!
8.0
Mooi wandelvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
Mooie vakantie. Een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt. Een mooie verrassende omgeving, duidelijke routes. Prima hotels. Helaas is er een misverstand ontstaan, waardoor we ons routeboekje na de eerste wandelwagen pas kregen. Gelukkig hadden we zelf al kopietjes gemaakt.
Lees meer
8.0
Prachtige wandeling met goede documentatie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
Mooie routes met prachtig uitzicht op de Zugspitze en andere bergen, echte toppers. Heerlijke bedden in goede hotels.
Lees meer