8-daagse wandelvakantie Jakobsweg

Beierse Alpen, Duitsland

  • Pelgrimsroute Jacobsweg
  • Beierse hoofdstad München
  • Wandelen door het glooiende heuvellandschap van de Voor-Alpen
  • Füssen met de bekende kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau
  • Lieflijke meren en heerlijke uitzichten
Wieskirche Jakobsweg
Jakobsweg Füssen
Jakobsweg - wegwijzer
Jakobsweg - Hohenschwangau
Jakobsweg - wandelaars
Ammersee
Bekijk alle fotos (43 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in München

Individuele aankomst in München. Let op: vanaf half september start de reis in Schäftlarn i.p.v. München dit i.v.m. de bekende bierfeesten. De wandelvakantie begint dan met 2 overnachtingen in Schäftlarn (1e en 2e dag).

Dag 2: München – Schäftlarn (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 300 m

U verlaat München langs de oevers van de Isar richting het zuiden. U loopt langs een dierenpark, met uitzicht op de skyline van München, door de uiterwaarden van de Isar richting Schäftlarn. Schäftlarn staat bekend om de gelijknamige benedictijner abdij.
Wandeltijd is ca. 5 uur.

Dag 3: Schäftlarn – Diessen aan de Ammersee (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 200 m

Korte transfer naar Starnberg, het beroemde Beierse zeil- en zwemparadijs. Vanaf Starnberg gaat de wandeling door de Maisinger kloof naar het Maisingermeer. Vervolgens wandelt u naar het klooster van Andech. Hier heeft u een indrukwekkend uitzicht op de Ammersee. De wandelpaden leiden u naar de oevers van de ongerepte Ammersee naar Herrsching en per boot naar Diessen.
Wandeltijd is ongeveer 4 tot 5 uur.

Dag 4: Diessen aan de Ammersee – Weilheim (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 200 m

Een ontspannen wandeling brengt u naar het Taxusbos van Paterzell. Dit ca. 87 ha grote bos bestaat uit meer dan 2.000 grotendeels zeer oude taxusbomen. Door de Oderdinger Filz en het typische Beierse boerderijenlandschap loopt u naar Weilheim, een historische markt- en handelsstad. U bevindt zich nu in de "Pfaffenwinkel", een regio tussen Lech en Loisach. Deze regio staat bekend om de grote verscheidenheid aan bedevaartskerken. De komende dagen zult u in deze omgeving wandelen.
Wandeltijd is ca. 5 tot 5,5 uur.

Dag 5: Weilheim – Peiting (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 450 m

U verlaat Weilheim en wandelt over de Jakobsweg door het kleine kloosterdorp naar Peissenberg. Dan voert de route u omhoog naar hoog Peissenberg. Geniet van het weidse uitzicht over de bergen van de Allgäu en Tirol met als hoogtepunt de Zugspitze. Een korte treinrit of een ontspannen wandeling brengt u naar Peiting.
Wandeltijd is ongeveer 4,5 tot 5,5 uur.

Dag 6: Peiting – Busching (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 300 m

De wandeling begint vandaag met een tocht door de kloof van de Ammer gevolgt door een fascinerende klim tot boven de rivier. De weg leidt u dan naar Rottenbuch, de belangrijkste stad van de "Pfaffenwinkel". Over de Pfaffenwinkler Milchweg gaat u via de Mühlenort Wildsteig verder naar de Wieskirche. Deze bekende en prachtig ingerichte kerk staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U gaat verder door het moerasgebied Wiesfilz naar Steingaden. Met een korte busrit arriveert u op uw eindbestemming van vandaag.
Wandeltijd ca. 5,5 uur.

Dag 7: Busching – Füssen of omgeving (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 300 m

De kroon op uw wandelweek begint langs de oevers van Forggensee, ook wel gezien als de toegangspoort tot de Allgäu. Via de König-Ludwig-Weg wandelt u naar het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein. Vergeet ook het naburige kasteel Hohenschwangau niet. Langs de Schwansee leidt het pad u naar Füssen, het einddoel van uw wandelvakantie.
Wandeltijd is ca. 4,5 uur.

Dag 8: Vertrek of verlenging

Einde van uw wandelvakantie of begin van uw verlenging.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Jakobsweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid