8-daagse wandelvakantie Jakobsweg

Beierse Alpen, Duitsland

  • Pelgrimsroute Jacobsweg
  • Beierse hoofdstad München
  • Wandelen door het glooiende heuvellandschap van de Voor-Alpen
  • Füssen met de bekende kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau
  • Lieflijke meren en heerlijke uitzichten
Wieskirche Jakobsweg
Jakobsweg Füssen
Jakobsweg - wegwijzer
Jakobsweg - Hohenschwangau
Jakobsweg - wandelaars
Ammersee
Bekijk alle fotos (43 )

Wandelvakantie over de Jacobsweg

Vanuit de bruisende hoofdstad van Beieren, München, wandelt u door kleine steden waar de tijd als het ware heeft stilgestaan. U ontdekt een veelheid aan imposante kloosters, kerken met de typische beierse koepels en kleine kapelletjes. Het prachtige natuurlijke landschap met groene weiden en bossen, snelstromende rivieren, beken en idyllische meren hebben een kalmerende werking op lichaam en ziel.  Een van de grootste meren van Beieren, de Ammersee, ligt ook op uw bedevaartsroute evenals de Forgensee in de Allgäu. In Füssen voltooit u uw wandelvakantie met als hoogtepunten de kastelen van koning Ludwig, Neuschwanstein en Hohenschwangau. Het adembenemende landschap, de indrukwekkende culturele bezienswaardigheden en de Beierse gezelligheid maken deze wandelvakantie tot een bijzondere ervaring!

Karakter van de tour:
De wandelingen zijn eenvoudig en voeren u over goed aangelegde wandelpaden, bospaden en gedeeltelijk geasfalteerde wegen. Desalniettemin heeft u voor de langere wandelinge een goede conditie nodig. Soms kunnen etappes verkort worden door gebruik te maken van het plaatselijke openbaar vervoer. U wandelt voornamelijk door dalen waardoor de hoogteverschillen gering zijn.

Wandelen met de hond
Op deze wandelreis kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Aankomst in München

Individuele aankomst in München. Let op: vanaf half september start de reis in Schäftlarn i.p.v. München dit i.v.m. de bekende bierfeesten. De wandelvakantie begint dan met 2 overnachtingen in Schäftlarn (1e en 2e dag).

Dag 2: München – Schäftlarn

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 300 m

U verlaat München langs de oevers van de Isar richting het zuiden. U loopt langs een dierenpark, met uitzicht op de skyline van München, door de uiterwaarden van de Isar richting Schäftlarn. Schäftlarn staat bekend om de gelijknamige benedictijner abdij.
Wandeltijd is ca. 5 uur.

Dag 3: Schäftlarn – Diessen aan de Ammersee

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 200 m

Korte transfer naar Starnberg, het beroemde Beierse zeil- en zwemparadijs. Vanaf Starnberg gaat de wandeling door de Maisinger kloof naar het Maisingermeer. Vervolgens wandelt u naar het klooster van Andech. Hier heeft u een indrukwekkend uitzicht op de Ammersee. De wandelpaden leiden u naar de oevers van de ongerepte Ammersee naar Herrsching en per boot naar Diessen.
Wandeltijd is ongeveer 4 tot 5 uur.

Dag 4: Diessen aan de Ammersee – Weilheim

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 200 m

Een ontspannen wandeling brengt u naar het Taxusbos van Paterzell. Dit ca. 87 ha grote bos bestaat uit meer dan 2.000 grotendeels zeer oude taxusbomen. Door de Oderdinger Filz en het typische Beierse boerderijenlandschap loopt u naar Weilheim, een historische markt- en handelsstad. U bevindt zich nu in de "Pfaffenwinkel", een regio tussen Lech en Loisach. Deze regio staat bekend om de grote verscheidenheid aan bedevaartskerken. De komende dagen zult u in deze omgeving wandelen.
Wandeltijd is ca. 5 tot 5,5 uur.

Dag 5: Weilheim – Peiting

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 450 m

U verlaat Weilheim en wandelt over de Jakobsweg door het kleine kloosterdorp naar Peissenberg. Dan voert de route u omhoog naar hoog Peissenberg. Geniet van het weidse uitzicht over de bergen van de Allgäu en Tirol met als hoogtepunt de Zugspitze. Een korte treinrit of een ontspannen wandeling brengt u naar Peiting.
Wandeltijd is ongeveer 4,5 tot 5,5 uur.

Dag 6: Peiting – Halblech

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 300 m

De wandeling begint vandaag met een tocht door de kloof van de Ammer gevolgt door een fascinerende klim tot boven de rivier. De weg leidt u dan naar Rottenbuch, de belangrijkste stad van de "Pfaffenwinkel". Over de Pfaffenwinkler Milchweg gaat u via de Mühlenort Wildsteig verder naar de Wieskirche. Deze bekende en prachtig ingerichte kerk staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U gaat verder door het moerasgebied Wiesfilz naar Steingaden. Met een korte busrit arriveert u op uw eindbestemming van vandaag.
Wandeltijd ca. 5,5 uur.

Dag 7: Halblech – Füssen of omgeving

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 300 m

De kroon op uw wandelweek begint langs de oevers van Forggensee, ook wel gezien als de toegangspoort tot de Allgäu. Via de König-Ludwig-Weg wandelt u naar het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein. Vergeet ook het naburige kasteel Hohenschwangau niet. Langs de Schwansee leidt het pad u naar Füssen, het einddoel van uw wandelvakantie.
Wandeltijd is ca. 5 uur.

Dag 8: Vertrek of verlenging

Einde van uw wandelvakantie of begin van uw verlenging.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Jakobsweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.