7-daagse wandelvakantie Donausteig

Donau, Duitsland

  • Wandelen links en rechts van de Donau
  • van Linz naar Sarmingstein
  • De 2e etappe van de Donausteig
  • Met o.a. de Greinburg en Enns
  • Etappes van ca. 13 tot 22 km
  • Totale wandelafstand traject ca. 90 km
7-daagse wandelvakantie Donausteig
7-daagse wandelvakantie Donausteig
Donau fietsen
Bekijk alle fotos (3 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Linz

U arriveert op eigen gelegenheid in uw hotel in Linz, het startpunt van uw 7-daagse wandelvakantie over de Donausteig.

Dag 2: Linz - Enns (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 250 m

Neem vanaf het hoofdplein van Linz de tram naar Ebelsberg, een wijk van Linz om van daaruit te starten met uw wandeltocht. Al snel loopt u over door de akkers en weilanden van het Traun-Enns-Riedelland. Bezoek onderweg het klooster van St. Florian. Dan gaat het via het Ipfbachtal verder naar Enns. De historische binnenstad is zeker een bezoek waard. Enns is de oudste stad van Oostenrijk.

Dag 3: Enns - Perg (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Vandaag vervolgt u uw wandelvakantie richting Perg. De route laat u kennis maken met de granietkunst van Mauthausen, de zoutstraat naar Bohemen, het geheim van het porselein en de molensteen groeves van Perg.

Dag 4: Perg - Mitterkirchen (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 30 m

Vanuit Perg gaat u op weg naar Mitterkirchen. U wandelt langs het Naarn-kanaal door het vruchtbare Machland naar Mitterkirchen. Mitterkirchen is een klein historisch dorpje. U zult veel huizen tegenkomen met mooie rieten daken en u kunt er een sierlijke witte kerk bezoeken bij de begraafplaats. Mitterkirchen is van vroeger uit een echt boerendorpje met een gastvrije bevolking.

Dag 5: Mitterkirchen - Grein (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 400 m

U vervolgt uw weg naar het mooie Grein. Onderweg maakt u kennis met de "Machlanddamm", die het landschap moet beschermen tegen de overstromingen in de uiterwaarden van de Donau. Bij de Baumgartenberg begint een aantrekkelijke lus door de heuvels van Mühlviertel naar het Clam kasteel via landelijke binnenwegen en oude bospaden. Vanaf hier wandelt u langs de idyllische Klam-markt door de wilde en romantische Klam kloof. In Saxen bereikt u weer de rand van de Machland vlakte. Saxen is een van de oudste parochies in Opper-Oostenrijk en herbergt een machtige hallenkerk in het dorpscentrum. Nu gaat het bergopwaarts naar een van de zeven Donausteig-toppen. Aan de ene kant kijkt u uit op de brede vlakte van het Machland en aan de andere kant de smalle vallei van de Strudengau met de historische stad Grein aan uw voeten. Een beboste afdaling neemt u mee naar de historische stad Grein, de poort naar Strudengau.

Dag 6: Grein - Sarmingstein - Grein (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 680 m

Grein, de toegangspoort tot Strudengau, is het startpunt voor deze prachtige Donausteig etappe. De historische stad was ooit de laatste veilige landingsplaats voor de gevaarlijke waterwervelingen van de Strudengau! Over de Donau promenade loopt u naar het Halterkreuz, dat nog steeds waarschuwt voor het eerste obstakel van Strudengau. Vanaf daar leidt de Donausteig comfortabel bergopwaarts naar het uitzichtspunt bij kasteel Werfenstein. Vervolgens leiden bospaden u terug naar de Donau naar de molen van Gießenbach. Het gevaarlijkste gedeelte van de Strudengau begon ooit hier op de Donau! U verlaat de Donau echter weer onmiddellijk en wandelt bergopwaarts door de wilde en romantische Stillensteinklamm. Waar de kalme beek in spattende watervallen verdwijnt verlaat u de kloof over het steile jagerspad. Korte tijd later geniet u van een aangename wandeling hoog boven de Donau. Via Struden bereikt u St. Nikola, de plaats van de kerk van de patroonheilige van de schippers. Het laatste deel van de etappe is prachtig. Een oud kerkpad leidt u door heerlijk bosgebied. Dan langs de Donau vallei en een heerlijke afdaling naar het einde van de Strudengau, voorbij aan het historische kasteel Säbnich om te arriveren in de historische Donau-stad Sarmingstein. Vanuit Sarmigstein kunt u per trein terug naar Grein voor uw laatste overnachting.

Dag 7: Individuele terugreis

Het einde van uw wandelvakantie over de Donausteig. U kunt per trein terug naar Linz of Passau (afhankelijk van het startpunt). U kunt er ook voor kiezen om met de boot over de Donau naar Linz of Passau te varen. Vanaf daar vertrekt u naar huis of verlengt u uw vakantie.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Donausteig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse wandelvakantie Donausteig.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
Goed verzorgd (ook wanner er iets mis dreigt te gaan).
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2024
Leuke ervaringen. Goede hotels (met helaas 1 uitzondering in Enns). Alles TOP voorbereid incl. de bagage transfers. Hotel in Perg was ongekend en aardig in deze klasse.
Lees meer