5-daagse wandelvakantie Rheinsteig

Rijn, Duitsland

  • De Rheinsteig van Rüdesheim naar St. Goarshausen
  • Schilderachtige dorpen zoals Assmanshausen en Kaub
  • Wijnproeverij
  • Dagelijkse aankomst mogelijk
  • Ook geschikt om met uw hond te wandelen
Rheinsteig blik op de Rijn met wijnbergen
Rheinsteig Rüdesheim straatje
Rheinsteig Loreley
Rheinsteig Kamp Bornhofen vakwerkhuis
Rheinsteig Rijnblik wandelaar
Rheinsteig wegbewijzering
Bekijk alle fotos (10 )

Wandelen over de Rheinsteig!

Wijngaarden zover het oog rijkt, prachtige vergezichten op de Rijn, talloze kastelen en paleizen en charmante vakwerkhuizen. Dat alles en nog veel meer valt er te ontdekken op uw wandelvakantie van Rüdesheim naar St. Goarshausen. De Rheingau met zijn idyllische wijngaarden en de vele wijnlokalen nodigen u uit om de prachtige Riesling proeven. In de regio Rheingau, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wandelt u langs de statig opgestelde kastelen en ervaart u de echte Rijn romantiek. Heinrich Heine werd hierdoor geïnspireerd en maakte het beroemde Lorely lied. Ongelooflijke schilderachtige schoonheid en cultuur - niet voor niets werd de Rheinsteig verkozen tot de mooiste wandelweg van Duitsland.

Karakter van de tour
U wandelt grotendeels tussen de wijnranken en over wandelwegen. De hoogteverschillen zijn met een goede basisconditie zonder problemen te overbruggen. De meeste etappes kunnen worden verkort door een bus, trein of boot te nemen.

Wandelen met de hond
Op deze wandelvakantie kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Aankomst Rüdesheim

Het bekende Rüdesheim is het uitgangspunt voor uw wandelvakantie over de Rheinsteig. Dit sfeervolle wijnstadje met haar talrijke vakwerkhuizen nodigt u uit alvast een eerste glas Riesling te drinken.

Dag 2: Rüdesheim - Lorch

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 660 m

Uw wandelvakantie begint met het beklimmen van de heuvels naar het Midden-Rijndal. U kunt eventueel ook met de kabelbaan omhoog. Vanaf het Midden-Rijndal heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving en de monding van de Nahe. U passeert het jachtslot Niederwald op weg naar Assmanshausen, bekend om de uitstekende rode wijnen en de mooie vakwerkhuizen. U overnacht vandaag in Lorch, dat ook bekendstaat om de vele vakwerkhuizen en de heerlijke rode wijn. Wandeltijd ongeveer 5 uur.

Dag 3: Lorch – Dörscheid/Kaub

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 460 m

Over afwisselende wandelpaden, die mooie vergezichten bieden over het Rijndal, leidt de weg u naar het historische scheepvaartoord Kaub of Dörscheid. Op de route liggen de burgruïne Nolle, de burcht Gutenfels en zeker een hoogtepunt de imposante tolburcht Pfalzgrafenstein, gelegen op een eiland in de Rijn. Wandeltijd is ongeveer 4 uur.

Dag 4: Dörscheid/Kaub – St. Goarshausen/Omgeving

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Het hart van het Midden-Rijndal laat zich van haar beste kant zien met haar slingerende wandelpaden, heerlijke vergezichten en sprookjesachtige burchten. De beroemdste rots aan de Rijn staat vandaag ook op het programma, de Loreley, evenals de zogenaamde "Dreiburgenblick" vanaf de burcht Katz, Maus en Rheinfels. Een prachtige afsluiting van uw wandelvakantie alvorens u arriveert in St. Goarshausen. Wandeltijd is ongeveer 6 uur.

Dag 5: Vertrek en tevens einde van de wandelvakantie

St. Goarshausen betekent het einde van uw wandelvakantie over dit gedeelte van de Rheinsteig. Natuurlijk kunt u uw wandelvakantie ook nog met enkele dagen verlengen.

Meer weten over de 5-daagse wandelvakantie Rheinsteig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse wandelvakantie Rheinsteig.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.7
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.7
Route: 8.7
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 6.3
5.0
Prijs-kwaliteit niet in verhouding
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2019
We hebben heerlijk gelopen, mooie route met prachtige uitzichten. Goede bewegwijzering. Helaas veel lawaai door spoorlijn waar je langs loopt en soms ook aan slaapt. Met een reissom als deze (€ 100,- per nacht pp) verwacht ik dat lunch en diner inclusief is. Prijs -kwaliteit is echt uit balans. Sommige hotels waren prima, andere niet voldoende. De routebeschrijving was niet beschikbaar in het Nederlands.
10
Klasse verzorgd!
Met vrienden
Op vakantie in Jun 2019
De eerste dag, 21 km begon met een flinke klim. Wellicht kunt u beginners naar eventueel de kabelbaan als start verwijzen. De wandeling naar Kaub was voor ons verrassend zwaar. Dachten dat we klaar waren maar moesten weer 3.1 km omhoog naar het hotel. Dit was beschreven maar de verwijzing kwam pas na de route.
8.0
Mooie wandeling
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2017
De wandeling was fantastisch. Toch wel iets zwaarder dan verwacht. Met name af en toe lange stijle klimmetjes. Er is veel stijgen en dalen. Maar de prachtge uitzichten dwingen tot rustpauzes en die hadden we nodig. De routebeschrijving in het duits was voor ons geen probleem, maar anderen hebben er zeker moeite mee. Het laatste hotel, was iets minder. Kleine, sombere kamers en slecht onderhoud. Het personeel was echter zo ontzettend vriendelijk en behulpzaam dat dat veel goed maakte. We konden samen televisie, halve finale damesvoetbal, kijken in een appartement dat op dat moment niet bewoond werd. Dat was erg vriendelijk. Groet, R. HOorens
Lees meer