5-daagse wandelvakantie D-Day stranden - Arromanches naar Bayeux

Normandië, Frankrijk

  • Van Arromanches naar Bayeux
  • Gold Beach en Omaha Beach
  • Indrukwekkende Britse en Amerikaanse begraafplaatsen
  • Geschutsbatterij van Longues-sur-mer
D-day strand te Arromanches les Bains
Normandië begraafplaats
Normandië Mulberry
Bekijk alle fotos (3 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Arromanches

Na uw aankomst in Arromanches heeft u de tijd om de omgeving te ontdekken. Breng onder andere een bezoekje aan de Mullberry haven. De Mullberry haven is één van de twee kunstmatige havens aangelegd direct na D-Day. De havens zijn speciaal aangelegd voor de aanvoer van manschappen, materieel en brandstof. Een interessant museum biedt informatie over de lastige operatie om een "nood" haven te bouwen, voordat de geallieerden de grote havensteden konden veroverden. Een bezoek is zeker uw tijd waard.

Geniet de rest van de dag van een fijne wandeling over Gold Beach om het strand te verkennen.

Dag 2: Arromanches - Port-en-Bessin (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

De eerste wandeldag van uw wandelvakantie begint vanaf uw hotel langs de kliffen van Gold Beach. Bij Longues-sur-Mer kunt u de geschutsbatterij van Longues-sur-Mer bezichtigen. De geschutsbatterij ligt tussen Gold Beach en Omaha beach. De batterij is tijdens D-Day zwaar gebombardeerd en heeft lang stand gehouden tegen de vloot van de geallieerden.

Na het bezoek aan de geschutsbatterij vervolgt u de route richting het westen naar het vissersstadje Port-en-Bessin voor uw overnachting.

Dag 3: De lus van Port-en-Bessin (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Vanaf Port-en-Bessin wandelt u richting het westen naar Colleville-sur-Mer.

Bij Colleville-sur-Mer kunt u de Amerikaanse militaire begraafplaats bezoeken, een van de grootste en indrukwekkendste begraafplaatsen voor de gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Na het bezoek aan de de Amerikaanse begraafplaats vervolgt u uw wandeling naar Omaha Beach bij Saint-Laurent-sur-Mer.

Daarna keert u weer terug naar Port-en-Bessin voor de overnachting.

Dag 4: Port-en-Bessin-Bayeux (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

Vandaag wandelt u door het hart van de Bessin regio welke getypeerd wordt door prachtige boomgaarden, groene weilanden en grote granieten heren- en landhuizen. Eindig de wandeltocht bij de Britse militaire begraafplaats nabij Bayeux. Na het bezoek aan de indrukwekkende begraafplaats moet u zeker de tijd nemen om Bayeux te bezoeken. Bayeux was tijdens de Tweede Wereldoorlog en na D-Day het hoofdkwartier van de geallieerden. De geallieerden hebben de stad niet gebombardeerd en er was vrijwel geen weerstand toen de geallieerde troepen de stad binnen trokken. Bayeux is hierdoor zeer goed bewaard gebleven. In Bayeux kunt u de prachtige kathedraal bezichtigen, de middeleeuwse architectuur en het beroemde tapijt van Bayeux, waarop de verovering van Engeland door Normandië is weergegeven. Na een drukke dag vol indrukken overnacht u in het centrum van Bayeux.

Dag 5: Vertrek vanuit Bayeux

Het is vandaag alweer de laatste dag van uw wandelvakantie. Na het ontbijt ontbijt in uw hotel in Bayeux eindigt uw wandelreis. Wij adviseren u zeker nog een verlengingsnacht in Bayeux te reserveren omdat deze stad zoveel bezienswaardigheden heeft. Mocht u per trein reizen dan is vanaf Bayeux een directe verbinding naar Parijs van waaruit u verder kunt reizen naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse wandelvakantie D-Day stranden - Arromanches naar Bayeux ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse wandelvakantie D-Day stranden - Arromanches naar Bayeux .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 8.5
9.0
Alles zeer goed verzorgd.
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2022
Zeer tevreden over de wandelroute. Na of tijdens de wandeling was er voldoende tijd om musea e.d. te bezoeken. Super bedankt om het Franstalige routeboekje voor ons te bezorgen. Zeer behulpzaam personeel in de hotels, lekker gegeten. Alleen even doorgeven dat het laatste deel van de wandelroute langs de kust van Arromanches naar Port-en-Bessin moeilijk is door wateroverlast. Wij pikten de GR terug op en hadden uiteindelijk 19km.
9.0
Goed geregeld
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Mei 2022
Mooie wandelingen in een indrukwekkend gebied. Hotels waren prima en wisten direct dat we via ADE kwamen. Bagage tra sfer prima in orde. Wandel route goed uitgewerkt.
Lees meer