Daar hebben we lang naar uitgekeken!

De grenzen gaan weer open en we kunnen weer vakantieplannen maken. Op campings zijn maatregelen genomen om jou een fijne en veilige vakantie te bezorgen. Bij jouw accommodatie, het zwembad, het restaurant, bij de animatie en de sanitaire voorzieningen is alles coronaproof gemaakt. Natuurlijk wil je ook de omgeving verkennen. Even een ijsje halen in het dorp, een terrasje pakken in dat leuke stadje en o ja, vergeet de boodschappen niet! Maar waar moet je rekening mee houden? Hoe gaat het op de camping?

Op reis!

Vakantie in Nederland:
Sinds 15 juni mag er weer gekampeerd worden in accommodaties zonder eigen sanitair en zijn de sanitaire voorzieningen op de campings geopend.

Vakantie in het buitenland:
Tot 15 juni stond het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor alle landen op oranje. Alle vakanties naar het buitenland werden afgeraden. Per 15 juni zijn de reisadviezen van de volgende landen gewijzigd van oranje naar geel:

België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Italië.
Je kunt dus naar deze landen op vakantie, maar let op de risico's.

Voor de volgende landen geldt een gehele of gedeeltelijke code oranje: Spanje, Frankrijk, Slovenië en Kroatië.
Niet-noodzakelijke reizen, zoals vakanties, worden afgeraden. Mocht je desondanks toch afreizen naar één van deze landen of gebieden, raadpleeg vóór vertrek je reis-, annulerings- en/of ziektekostenverzekering naar mogelijke dekkingsbeperkingen én uw werkgever over een mogelijk quarantaine-plicht.

De meest actuele en volledige informatie over reisadviezen, verwijzen we je naar de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Deze informatie is gebaseerd op de meest actuele informatie en wordt regelmatig bijgewerkt. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

De regels

  • Mondkapjes: in o.a. de supermarkt, het restaurant en het openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht.
  • Afstand: de gebruikelijke norm van 1,5 meter is in de meeste Europese landen de standaard geworden.
  • Hygiene: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en bij klachten actie ondernemen.

Praktische info

De accommodatie die je hebt geboekt bij ViaLora, is gereserveerd bij één van de boekingspartners met wie wij samenwerken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Rent-a-Tent, Roan/Go4Camp, Sandaya, Yelloh!Village, Mobilhome XXL, Albatross Reisen, Koko Holiday en H&P Touristik. Deze organisaties hebben hun eigen werkwijze en voorwaarden en samen zullen wij trachten, jouw vakantie doorgang te laten vinden.
Om ieders veiligheid en gezondheid zo goed mogelijk te beschermen, zijn op veel campings bepaalde diensten en/of faciliteiten beperkt of niet beschikbaar. Denk hierbij aan restaurants die alleen afhaalservice verlenen, een beperking van het aantal deelnemers bij sport- en spelactiviteiten en animatie, een reserveringssysteem voor het zwembad met tijdsslot, ed. Wij vragen je vriendelijk dit te respecteren, alleen samen krijgen we corona onder controle.
ViaLora informeert jou over de voortgang en ontwikkelingen op basis van de meest actuele informatie. Informatie over jouw boeking bij ViaLora ontvang je van ons altijd per e-mail.

Tips

Wij adviseren om regelmatig de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te bekijken: Nederlandwereldwijd.nl.. Hier vind je het laatse nieuws en info over jouw vakantie naar het buitenland.

Met Reisapp van Buitenlandse Zaken krijg je, ook tijdens jouw reis, actuele reisadviezen. Klik hier om de Reisapp te downloaden.

De meeste campings hebben op hun eigen website de meest actuele informatie over covid-19 maatregelen. We adviseren je om eerst die website te bekijken.

Bestaande boeking?

Bestemming met code geel
Heb je een reservering voor een camping in een land met de code geel, dan kan jouw vakantie gewoon doorgaan. Uiteraard dien je rekening te houden met de algemeen bekende anti-corona-maatregelen zoals een mondkapje, 1,5 meter afstand en tijdig aktie ondernemen bij klachten. Als je besluit om deze boeking te wijzigen of te annuelren, zijn dit de voorwaarden waar je rekening mee dient te houden:
Wijzigen: wijzigen kan als je een accommodatie hebt van Rent-a-Tent naar een camping binnen het aanbod van Rent-a-Tent. De reeds gedane aanbetaling wordt overgezet naar jouw nieuwe boeking.
Annuleren: De kosten voor annuleren zijn op aanvraag.

Bestemming met code oranje of rood
Heb je een reservering voor een camping in een land met de code oranje of rood, dan kan jouw vakantie niet doorgaan. Je ontvangt een voucher met de waarde van het bedrag dat je hebt voldaan, in de meeste gevallen is dat de aanbetaling.
Wijzigen: wijzigen kan als je een accommodatie hebt van Rent-a-Tent naar een camping binnen het aanbod van Rent-a-Tent. De reeds gedane aanbetaling wordt overgezet naar jouw nieuwe boeking.