8-daagse fietsvakantie München Merentour

Beieren, Duitsland

  • Een fietsvakantie langs de Beierse meren aan de voet van de Alpen
  • Begin en eindpunt de Beierse hoofdstad München
  • Bezoek de Zugspitze bij Garmisch Partenkirchen
  • Fiets langs de Starnsee en Tegernsee
  • Volg de Isarradweg
München Merentour - meerronde
München Merentour - merenronde
München Merentour - fiets
München merengebied Bad Tölz
Munchen Meren tour
München merengebied Loisach-Eschenlohe
Bekijk alle fotos (26 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: München - Individuele aankomst

Uw fietsvakantie begint in de hoofdstad van Beieren, München. München heet u welkom en nodigt u uit de stad te ontdekken.

Dag 2: München - Murnau aan de Staffelsee (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Uw fietstour start met een fietstocht door het Frostenrieder Park naar het Starnbergmeer. Dan voert de fietsroute u direct langs de oevers van het meer. Geniet onderweg van de gemoedelijke Beierse dorpjes en passeer de Oster meren, de Riegsee om uiteindelijk te arriveren in Murnau aan de Staffelsee.

Dag 3: Murnau - Garmisch Partenkirchen (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag starten we in het natuurreservaat Murnauer Moos (grootste moerasgebied van Centraal-Europa). Vervolgens door de ongerepte natuur van de rivier de Loisach richting Garmisch Partenkirchen. De fietstocht van vandaag is bewust kort gehouden zodat u nog de mogelijkheid heeft met de kabelbaan naar de Zugspitze (2.962 m) te gaan.

Dag 4: Garmisch Partenkirchen - Mittenwald - Wallgau (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Reis per trein of fiets omhoog (300 meter hoogteverschil) naar Scharnitz. Van daaruit gaat het langzaam bergopwaarts door kloven en alpenweiden naar de bron van de rivier de Isar. Genietend van heerlijke vergezichten over het Karwendel- en Wettersteingebergte daalt u dan weer af richting Mittenwald en het karakteristieke Beierse dorp Wallgau. Fietst u de gehele afstand dan bedraagt deze ca. 70 km. Neemt u de trein dan fietst u ca. 20 km.

Dag 5: Wallgau - Bad Tölz (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Langs de turkoois glimmende rivier de Isar gaat u naar de indrukwekkende Sylvensteinsee. Via grote boerderijen fietst u langs de Isar naar Lengries en verder naar Bad Tölz. Bad Tölz ligt op de het snijpunt van twee oude handelswegen: de oude zoutstraat vanuit Reichenhall in de Allgäu en de rivier de Isar. Hier ontstond een levendige omslagplaats waar de historische marktstraat met de kleurrijke schilderingen op de versierde burgerwoningen nog getuigen van zijn.

Dag 6: Bad Tölz - Tegernsee - Bad Tölz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag maakt u vanuit Bad Tölz een dagtrip naar de Tegernsee, ook bij Nederlanders een zeer geliefd vakantiegebied. Het landschap laat zich in al zijn schoonheid zien en vanuit Gmund am Tegernsee heeft u een prachtige blik over het meer. Tip: een boottochtje over het meer. Langs de Gaissbachtal keert u terug naar Bad Tölz.

Dag 7: Bad Tölz - München (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

De Isarradweg voert u via Geretsried en Wolfratshausen naar Grünwald. U moet nog wel enkele kleine stijgingen overwinnen alvorens u weer in München zult arriveren.

Dag 8: München - terugreis of verlenging

U kunt vanuit München terugkeren richting huis maar u kunt ook uw verblijf in München verlengen om te genieten van al hetgeen deze sfeervolle stad u te bieden heeft.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie München Merentour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie München Merentour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 6.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 4.0
8.0
Fantastische Fietstocht in een prachtige omgeving.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Je fietst in een werkelijk prachtige omgeving , in een geaccidenteerd gebied. E bike is wel een aanrader. Fietspaden zijn vaak gravel en sommige stukken lastig begaanbaar. De route app was wennen maar werkt goed. Route boekje is lastig. Hebben we niet gebruikt. De trein die we een stuk konden gebruiken reed niet. Wel was er een bus en de fietsen konden ook mee in en aparte wagen maar helaas was hier niemand van op de hoogte. Je moet dit zelf uitvogelen en kost de nodige stress. Het gaan naar de Zug-Spitze is een aanrader maar je moet dit wel goed plannen i v m de tijd die je er voor nodig hebt. Hotels waren goed en ook goed verzorgd ontbijt. Vervoer koffers verliep prima en waren er altijd op tijd. München is een mooie stad en een dag verlenging is een aanrader.
6.0
Matig
Op vakantie in Juli 2022
De app is zeer slecht. Software echt waardeloos. Boekje ook slecht. We hadden niks aan de geleverde routebeschrijving. Hebben Google Maps moeten gebruiken. Sommige delen van route alleen geschikt voor Mountain bike, gewone toerfiets gaat kapot op keienpaden. Route te zwaar als men geen ebike heeft. Die informatie dient vooraf te worden medegedeeld. Route langs snelweg, dag 1, kan anders Hotels goed, muv NYX hotel te München
Lees meer