9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu

Bodensee, Duitsland

  • Prachtige variatie in landschappen
  • Het middeleeuwse Konstanz als start- en eindpunt
  • Bzoek de grootste watervallen van Europa bij Schaffhausen
  • Combinatie van de Bodensee, Donau en de Allgäu
  • Dagetappes van 45 tot 65 km
Stein am Rhein Bodensee
9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu
Untersee Bodensee
8-daagse fietsvakantie Bodensee Klassieker
9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu
Bodensee Konstanz
Bekijk alle fotos (8 )

Een combinatie van hoogtepunten in het Zuidwesten van Duitsland!

Maak uw fietsvakantie in Duitsland nog gevarieerder met deze combinatie van de Bodensee, Rijn, Donau én Allgäu! In 7 fietsdagen komt u langs de mooiste plekjes van de beroemde Bodensee, beleeft u het hoogtepunt van de Rijn met de Rheinfall, fietst u langs het ongerepte en prille gedeelte van de Donau en neemt u de afslag door Oberschwaben en de Allgäu. Zoveel afwisseling zult u zelden treffen in een fietsvakantie.

Levendig stadsleven, internationale flair en stille natuurlandschappen doen uw geest goed en bezorgen u een onvergetelijke fietsreis. Daarbij ontvangt u leuke extra's zoals de boottocht naar de rotsen van de Rheinfall en toegang tot het Rosengartenmuseum in Konstanz.

Niveau van de fietstour:
Vaak vlakke, maar ook heuvelachtige fietspaden. Zeker in het laatste gedeelte.

Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz

U reist aan in Konstanz, hét verzamelpunt voor fietsvakanties om de Bodensee. Hier heeft u voldoende gelegenheid om hoogtepunten zoals Bloemeneiland Mainau of Sealife te bezichtigen.

Dag 2: Konstanz - Schaffhausen

Afstand ca. 50 km

De eerste fietsdag voert u langs de romantische Untersee met kleine vissersdorpjes en het letterlijk en figuurlijk schilderachtige Stein am Rhein. Hier maakt de Rijn een doorstart naar Schaffhausen, de kantonhoofdstad met de vesting Munot.

Dag 3: Schaffhausen - Rheinfall - Radolfzell

Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt fietst u een klein stukje naar de beroemde waterval de Rheinfall, één van de grootste watervallen van Europa. De boottocht naar de rotsen in de waterval zult u nooit meer vergeten. Hierna maakt u de oversteek naar schiereiland Höri, bekend van kunstenaars Herman Hesse en Otto Dix. U fietst naar de eindbestemming in Radolfzell, een oude keizerlijke stad en tegenwoordig een bekend kuuroord.

Dag 4: Radolfzell - Engen - Tuttlingen - Mühlheim

Afstand ca. 60 km

Voorbij aan slot Langenstein en de Aachtopf fietst u richting Engen. Vanaf hier kunt u kiezen tussen een treinreis naar Tuttlingen (niet inbegrepen) of u fietst dit gedeelte met een korte klim (15 km langer). Eenmaal aangekomen bij de Donau wacht u de fijne vlakke Donauradweg.

Dag 5: Mühlheim - Sigmaringen

Afstand ca. 55 km

U beleeft een nog ongerept stukje Donau met hoog oprijzende kalksteenrotsen en u fietst slingerend naar Sigmaringen. Hier wacht u een rondleiding in de in het heden bewoonde residentieslot Schloss Sigmaringen.

Dag 6: Sigmaringen - Bad Waldsee

Afstand ca. 60 km

Vandaag verlaat u de Donauradweg weer bij het plaatsje Hundersingen, in de bronstijd een invloedrijke Keltische stad. U fietst zuidwaarts het Oberschwäbische landschap in. Bad Waldsee is het dagdoel met een mooi klooster een het meer.

Dag 7: Bad Waldsee - Wangen im Allgäu

Afstand ca. 45 km

U zult merken dat het gebied wat heuvelachtiger wordt. U fietst namelijk langs de uitlopers van de Württembergse Allgäu. Onderweg treft u Slot Wolfegg en de plaats Kisslegg met oude binnenstad.

Dag 8: Wangen im Allgäu - Konstanz

Afstand ca. 45 km

Uw laatste fietsdag van uw fietsvakantie komt u langs hopteeltgebieden. Snel bent u bij de Bodensee bij Kressbronn. U fietst hier langs de oever naar het oude Meersburg waarna u de boot neemt naar Konstanz.

Dag 9: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid huiswaarts gaan of verlengen in Konstanz.

Meer weten over de 9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.7
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.2
Reisbescheiden: 8.7
9.0
Fantastische ervaring
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
We hebben een super vakantie gehad. Hotels waren goed, bagage vervoer super geregeld, mooie fietsroutes (1 dag was redelijk zwaar maar daarvan stond ook een aantekening in de reis bescheiden) en we hebben daarbij ook prachtig weer gehad.
8.0
hotels goed,bagage 1x te laat,( om bijna 7 uur).fietsroute redelijk goed te doen.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
-prettige vakantie door mooi landschap. -bijgeleverd boekje is goed op de kaart na,die is iets te grof.Verbindingsroute Donau naar Bodensee is soms zoekplaatje, omdat borden niet aansluiten op plaatsen die in boekje op die kaart staan.Dan moet je regelmatig de grote bijgeleverde landkaart raadplegen en soms gokken. Niet handig. -Overall wel tevreden.Vooral Donau stuk prachtig.Goed om spoorweg mogelijkheden aan te geven.Hebben we een keer gebruikt. -Hotels goed,Konstanzgoed maar erg functioneel,Park VILLA top! Radolfzell ook erg functioneel.Alte Post. kamers goed behalve kamer in Gruner Baum,net boven keukentje warm, en lawaai van afvoerpijp van lucht direct bij buitenraam.Muffig oud hotel.....Brandgevaarlijk?....Geen aanbeveling.
9.0
Fietsvakantie tijdens Corona
Alleen reizend
Op vakantie in Jul 2020
Wij vonden het een heel mooie fietsroute door een weids landschap rond de Bodensee . Doordat we ook richting Beierse Alpen fietsten was de route ook heel afwisselend . De hotels waren ook zeer charmant en goed gelegen . Wij voelden ons ook veilig met al die Coronatoestanden doordat we heel de dag buiten waren en Duitsland volgt de regels ook strikt op . Ons eerste kennismaking met ADE is zeer positief
Lees meer
9.0
Goede hotels en koffers op tijd op de volgende locatie
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2020
Goed verzorgd. Variatie qua hotels was leuk.
8.0
Perfecte organisatie
Alleen reizend
Op vakantie in Jul 2020
Goed georganiseerd. Veel infomateriaal om telkens de dagelijkse route te bestuderen. Overbrengen van bagage was perfect. De hotels waren meer dan de aangegeven standaard. Ik heb op prijs gesteld dat ViaLora mij in deze coronatijd in alle rust een besluit heeft laten nemen op hun reisvoorstel.
9.0
Alles, behalve saai.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Een mooie fietservaring door prachtige landschappen. Een prima mix van natuur en cultuur, schilderachtige stadjes met middeleeuwse en barokke hoogtepunten. De etappes waren op de derde dag na, goed te doen. Door werkzaamheden reden er geen treinen op het traject Engen - Immendingen / Tuttlingen. De onderkomens zijn met zorg geselecteerd en soms verrassend luxe. De vouchers voor Rosgarten in Konstanz, Schaffhausen, Rheinfall en de catamaran op de Bodensee waren een leuke aanvulling.
Lees meer