9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu

Bodensee, Duitsland

  • Prachtige variatie in landschappen
  • Het middeleeuwse Konstanz als start- en eindpunt
  • Bezoek de grootste watervallen van Europa bij Schaffhausen
  • Combinatie van de Bodensee, Donau en de Allgäu
  • Dag etappes van ca. 45 tot 65 km
Rheinfall - Bodensee
Fietsers in Wangen bij het Rathaus
Bodensee - Konstanz
Bodensee - Konstanz
Bodensee - Konstanz
Bodensee - Konstanz
Bekijk alle fotos (19 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz

U reist aan in Konstanz, hét verzamelpunt voor fietsvakanties om de Bodensee. Hier heeft u voldoende gelegenheid om hoogtepunten zoals Bloemeneiland Mainau of Sealife te bezichtigen.

Dag 2: Konstanz - Schaffhausen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De eerste fietsdag voert u langs de romantische Untersee met kleine vissersdorpjes en het letterlijk en figuurlijk schilderachtige Stein am Rhein. Hier maakt de Rijn een doorstart naar Schaffhausen, de kantonhoofdstad met de vesting Munot.

Dag 3: Schaffhausen - Rheinfall - Radolfzell (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Na het ontbijt fietst u een klein stukje naar de beroemde waterval de Rheinfall, één van de grootste watervallen van Europa. De boottocht naar de rotsen in de waterval zult u nooit meer vergeten. Hierna maakt u de oversteek naar schiereiland Höri, bekend van kunstenaars Herman Hesse en Otto Dix. U fietst naar de eindbestemming in Radolfzell, een oude keizerlijke stad en tegenwoordig een bekend kuuroord.

Dag 4: Radolfzell - Engen - Tuttlingen - Mühlheim (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag vervolgt u de route vanaf radolfzell am bodensee langs slot Langenstein en de Aachtopf richting Engen. Hier kunt u ervoor kiezen om de route per treinreis richting Tuttlingen (niet inbegrepen) te vervolgen of om de route á ca. 15 kilometer inclusief een korte klim al fietsend te vervolgen (de totale dagsafstand á ca. 60 km is inclusief deze fietstocht). Eenmaal aangekomen bij de Donau wacht u de fijne vlakke Donauradweg.

Dag 5: Mühlheim - Sigmaringen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U beleeft een nog ongerept stukje Donau met hoog oprijzende kalksteenrotsen en u fietst slingerend naar Sigmaringen. Hier wacht u een rondleiding in de in het heden bewoonde residentieslot Schloss Sigmaringen.

Dag 6: Sigmaringen - Bad Waldsee (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag verlaat u de Donauradweg weer bij het plaatsje Hundersingen, in de bronstijd een invloedrijke Keltische stad. U fietst zuidwaarts het Oberschwäbische landschap in. Bad Waldsee is het dagdoel met een mooi klooster een het meer.

Dag 7: Bad Waldsee - Wangen im Allgäu (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U zult merken dat het gebied wat heuvelachtiger wordt. U fietst namelijk langs de uitlopers van de Württembergse Allgäu. Onderweg treft u Slot Wolfegg en de plaats Kisslegg met oude binnenstad.

Dag 8: Wangen im Allgäu - Konstanz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Uw laatste fietsdag van uw fietsvakantie komt u langs hopteeltgebieden. Snel bent u bij de Bodensee bij Kressbronn. U fietst hier langs de oever naar het oude Meersburg waarna u de boot neemt naar Konstanz.

Dag 9: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid huiswaarts gaan of verlengen in Konstanz.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Bodensee - Allgäu.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 8.8
Hotels: 7.9
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.6
Route: 8.4
Dag-tot-dagprogramma: 8.2
Bezienswaardigheden: 8.1
Reisbescheiden: 8.8
8.0
Een leuke fietsvakantie in een heel mooie omgeving
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Wij hebben een prima fietstocht gehad wat ook te maken had met het uitstekende weer tijdens de ritten. Vooral het eerste gedeelte van de tocht, met name langs de Donau, vonden wij erg mooi. Over het algemeen goede fietspaden en hier en daar kleine stukjes over de weg wat wel oppassen was geblazen. Ook moet rekening worden gehouden met sommige hellingen die best wel pittig waren (onze conditie is overigens prima!). Over de hotels waren wij niet altijd helemaal tevreden. Bij een aantal hotels kregen wij een kamer op de zolderverdieping wat niet altijd prettig was gelet op de temperatuur en zonder airco of ventilator. Alle hotels waren wel erg schoon en het ontbijt was meestal ook dik voor elkaar. Met kop en schouder stak Hotel Zur Schmiede in Radolfzell er bovenuit. Een dikke 4 ****. Over de route. Bij de reisbescheiden werd heel veel kaartmateriaal meegestuurd wat wij niet gebruikt hebben (zonde dus!) omdat ik een GPS-expert ben en wij dus alles op onze GPS-ontvanger hebben gereden. Helaas moest ik apart vragen om de noodzakelijke .gpx-bestanden. Het was handiger geweest om deze meteen toe te sturen gelijk met de reisbescheiden. Overigens bleek op een paar punten de route niet te kloppen wat voor ons echter geen probleem was omdat gebruik gemaakt werd van de GPS-ontvanger. Voor mensen die geen gebruik maken van GPS leek het ons af en toe wel lastig zoeken dan als alleen gebruik moet worden gemaakt van kaartmateriaal. Al met al een geweldige en erg afwisselende fietsvakantie.
8.0
Alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Wat jullie kunnen verbeteren is het beter omschrijven van de locaties in de plaatsen waar de hotels gevestigd zijn. Wij hebben meermaals erg moeten zoeken waar de hotels lagen.
9.0
Heerlijke vakantie
Jong (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Wij hebben van een heerlijke vakantie genoten. Fietsafstanden waren goed te doen en de kwaliteit van de hotels was absoluut wat wij ervan hadden verwacht. De fietspaden zijn goed gemarkeerd, behalve een enkele keer bij een omleiding en de routebeschrijving was voldoende. Wat wij erg fijn vonden is dat er de vrijheid is om - bijvoorbeeld aan de hand van de meegeleverde kaarten - zelf een alternatieve route uit te stippelen. De routebeschrijving uit het boekje hebben wij gebruikt als richtlijn, niet als een vast gegeven. De voorgestelde bezichtigingen uit de routebeschrijving zijn handig, zeker als een wat kortere route toelaat om onderweg of op het eindpunt even te stoppen. De indeling van het boekje met routebeschrijvingen, hotels en vouchers vonden wij erg praktisch. En als verbeterpunt zouden wij willen meegeven dat wij het rijden over de openbare weg (dus als er geen fietspad beschikbaar is) niet erg prettig vonden. In Duitsland is daarentegen de automobilist dit blijkbaar wel gewend, er wordt rekening mee gehouden.
Lees meer
9.0
Prachtige fiets tocht in een mooie omgeving
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Dit is een prachtige fiets toch met hier en daar wat steile hellingen die met een e-bike goed te doen zijn. De omgeving is mooi en wisselend. De omgeving veranderd tussen de omgeving aan de bodensee, de rijn, donau en algau. Hotels waren goed, de kamer ruim genoeg om vanuit je koffer te leven. Omdat het deze zomer erg warm was misten we wel de airco, maar meestal was er wel een ventilator op de kamer aanwezig.
9.0
Alles uitstekend verzorgd.
Op vakantie in Juli 2022
We hebben genoten van een heerlijke en tot in de puntjes verzorgde vakantie.
9.0
Afwisselende fietstocht door heel mooie streek
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Een mooie mix van Bodensee, Rijn en Donau ! Telkens andere uitzichten en steeds goed aangeduide fietsroutes. Iets minder was de dag waarop we van de Donau terug richting Bodensee fietsten dus tussen Sigmaringen en Bad Waldsee. We dienden dan een aantal fietsroutes te combineren en de uitleg hierover in ons boekje was niet zo duidelijk. Gelukkig brachten de meegeleverde fietskaarten raad.
Lees meer
8.0
Prima fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Dit was onze eerste fietsvakantie en ik moet zeggen we zijn verkocht. Alles was prima geregeld, goede routebeschrijving en dito kaarten. Hotels waren prima op een paar kleine puntjes na. Afstanden van de dagafstanden waren voor ons prima te doen met voldoende tijd voor een bezichtiging links en rechts. Kortom een aanrader, en we verheugen ons al op onze volgende fietsvakantie
9.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Onze 9 daagse fietsvakantie was geweldig. We hadden erg goed weer, wat wel een hele prettige bijkomstigheid was. We hebben maar één stukje van de route met de trein gedaan. De tochten waren goed te doen op onze elektrische fietsen, maar toch hebben we gemerkt dat er weinig tijd overblijft om de bezichtigingen aan musea e.d. erbij te doen. We stopten regelmatig om van het uitzicht te genieten, iets te eten of te drinken en dan gaat de dag snel om. We hebben wel eens een stuk terug moeten fietsen omdat ik het routeboekje (essentieel!) Op een bankje had laten liggen. Het lag er gelukkig nog ! Soms waren de bordjes niet duidelijk. Plaatsnamen kwamen dan niet overeen met de beschreven route. De telefoon kon dan vaak uitkomst bieden. De hotels waren over het algemeen goed.
9.0
Fantastische ervaring
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
We hebben een super vakantie gehad. Hotels waren goed, bagage vervoer super geregeld, mooie fietsroutes (1 dag was redelijk zwaar maar daarvan stond ook een aantekening in de reis bescheiden) en we hebben daarbij ook prachtig weer gehad.
Lees meer
8.0
hotels goed,bagage 1x te laat,( om bijna 7 uur).fietsroute redelijk goed te doen.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
-prettige vakantie door mooi landschap. -bijgeleverd boekje is goed op de kaart na,die is iets te grof.Verbindingsroute Donau naar Bodensee is soms zoekplaatje, omdat borden niet aansluiten op plaatsen die in boekje op die kaart staan.Dan moet je regelmatig de grote bijgeleverde landkaart raadplegen en soms gokken. Niet handig. -Overall wel tevreden.Vooral Donau stuk prachtig.Goed om spoorweg mogelijkheden aan te geven.Hebben we een keer gebruikt. -Hotels goed,Konstanzgoed maar erg functioneel,Park VILLA top! Radolfzell ook erg functioneel.Alte Post. kamers goed behalve kamer in Gruner Baum,net boven keukentje warm, en lawaai van afvoerpijp van lucht direct bij buitenraam.Muffig oud hotel.....Brandgevaarlijk?....Geen aanbeveling.
9.0
Fietsvakantie tijdens Corona
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2020
Wij vonden het een heel mooie fietsroute door een weids landschap rond de Bodensee . Doordat we ook richting Beierse Alpen fietsten was de route ook heel afwisselend . De hotels waren ook zeer charmant en goed gelegen . Wij voelden ons ook veilig met al die Coronatoestanden doordat we heel de dag buiten waren en Duitsland volgt de regels ook strikt op . Ons eerste kennismaking met ADE is zeer positief
9.0
Goede hotels en koffers op tijd op de volgende locatie
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2020
Goed verzorgd. Variatie qua hotels was leuk.
Lees meer
8.0
Perfecte organisatie
Alleen reizend
Op vakantie in Juli 2020
Goed georganiseerd. Veel infomateriaal om telkens de dagelijkse route te bestuderen. Overbrengen van bagage was perfect. De hotels waren meer dan de aangegeven standaard. Ik heb op prijs gesteld dat ViaLora mij in deze coronatijd in alle rust een besluit heeft laten nemen op hun reisvoorstel.
9.0
Alles, behalve saai.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
Een mooie fietservaring door prachtige landschappen. Een prima mix van natuur en cultuur, schilderachtige stadjes met middeleeuwse en barokke hoogtepunten. De etappes waren op de derde dag na, goed te doen. Door werkzaamheden reden er geen treinen op het traject Engen - Immendingen / Tuttlingen. De onderkomens zijn met zorg geselecteerd en soms verrassend luxe. De vouchers voor Rosgarten in Konstanz, Schaffhausen, Rheinfall en de catamaran op de Bodensee waren een leuke aanvulling.
Lees meer