15-daagse fietsvakantie Duitse Donau

Donau, Duitsland

  • Beleef de hele Donauradweg
  • Van Donaueschingen tot aan Passau
  • Met vele extra's zoals museumbezoeken
  • Dagetappes variërend van 35 tot 60 km
Donau - Donauschingen
Donau - Ulm
Donau - Mülheim
Donau - Kelheim
Donau
Donau - Wörth
Bekijk alle fotos (30 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Donaueschingen

U start uw fietsvakantie uiteraard bij de bron van de Donau. Alhoewel, de Romeinen bepaalden dat deze bron in het park van het vorstelijke slot van de Fürstenbergs was gelegen. Echter volgens de lokale bevolking geldt "Brigach en Breg brengen de Donau op weg".

Dag 2: Donaueschingen – Mühlheim/Fridingen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De fietstour gaat vlotjes door naar de Baar-plateau richting Pfohren (Entenburg). In Immendingen wordt de rivier verzonken tot poreuze kalksteen. Tussen Fridingen en Beuron verstoren noch de auto, noch de trein uw fietsplezier.

Dag 3: Fridingen - Scheer / Sigmaringen (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U passeert de adembenemende Donaudurchbruch. De beroemde benedictenabdij in Beuron nodigt u uit om te rusten. Tussen torenhoge kalkstenen kliffen slingert de Donau en het fietspad naar Sigmaringen. In het bewoonde paleis wacht u een fascinerende rondleiding.

Dag 4: Sigmaringen – Riedlingen (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Rustig volgt u de loop van de rivier tot net na Hundersingen, waar u zeker een stop moet maken bij openluchtmuseum Heuneburg om u onder te dompelen in de wereld van de Kelten. Kort voor uw etappebestemming, Riedlingen, passeert u de historische hangende tuin van Neufra. Als het open is, is het een bezoek waard!

Dag 5: Riedlingen – Ehingen (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

U fietst langs de Donau tot aan Zwiefaltendorf. Het is de moeite waard een omweg naar het benedictijnse klooster Zwiefalten met mooie barok- en rococo-architectuur te nemen.

Dag 6: Ehingen - Ulm (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U verlaat de Donau en fietst door het dal van de oer-Donau tot Blaubeuren. Achter het klooster bevindt zich het beroemde Blautopf, het begin van een groot grottensysteem. Uw dagdoel is de dubbelstad Ulm met de hoogste kerktoren van de wereld.

Dag 7: Ulm - Lauingen / Dillingen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u tussen Ulm en Dillingen van stad naar stad, allemaal wonderschoon behouden. In Elchingen ontdekt u de bedevaartkerk, Günzburg biedt de Liebefrauenkirche in Rococostijl.

Dag 8: Lauingen - Donauwörth (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Deze dag vertrekt u naar Höchstädt (Pfalzgravenkasteel). U bezoekt het nationale park Donau-Auen en het pittoreske Donauwörth bij de Wörnitz-uitmonding. De ooit zo belangrijke handelsroute Nürnberg - Augsburg laat prachtige openbare gebouwen achter en zeker de moeite waard is het Käthe-Kruse-poppenmuseum.

Dag 9: Donauwörth - Ingolstadt (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Wederom fietst u over uitstekende fietspaden richting Ingolstadt vlot verder. U bereikt de uitlopers van de Fränkische Alb. U komt langs veel kastelen, zoals in Leipheim, Bertoldsheim en Rennertshofen. Het mooiste renaissance kasteel staat in Neuburg. Ingolstadt, de automobiel-stad, verrast met een middeleeuwse karakter.

Dag 10: Ingolstadt - Kelheim (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Al fietsend door de hopvelden richting Bad Gögging komt u bij de speciale 2 doorbraak van de Donau bij Weltenburg. Hier maakt u een boottocht van Weltenburg naar Kelheim en is het beroemde klooster aan de Donau indrukwekkend.

Dag 11: Kelheim - Regensburg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Geniet voordat u vertrekt nog even van de Vrijheids Hal (19de eeuw) in Kelheim met een adembenemend panoramisch uitzicht. Eenmaal aangekomen in Regensburg bent u op het noordelijkste punt van de Donau. De stad wordt beschouwd als de best bewaard gebleven Duitse stad en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 12: Regensburg - Straubing (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Uw fietstocht gaat verder langs de Donau, welke loopt in een royale meanders door de vlakten. Ook passeert u een imitatie van het Pantheon bij Donaustauf. U fietst naar de hoofdpoort van de zogenaamde Gäuboden waar de stad Straubing ligt.

Dag 13: Straubing - Deggendorf (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U komt vandaag door Bogen, bekend van de zwangere Madonna die in 1104 gevonden werd. Vervolgens fietst u verder door Pfelling en Mariaposching. Uiteindelijk bereikt u Deggendorf, de poort van het Beierse Woud.

Dag 14: Deggendorf - Passau (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Al snel bereikt u het doel van de fietsvakantie: Residentiestad Passau. Hier kunt u zich uren vermaken met bijvoorbeeld een boottocht over de Inn in Ilz of een wandeling door de oude stad. Bezoek hier ook het Deste Oberhaus.

Dag 15: Terugreis vanaf Passau

Einde van uw Donauradweg fietsvakantie. Het is zeker aan te raden om te verlengen in deze prachtige stad.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 15-daagse fietsvakantie Duitse Donau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid