8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord

Elbe, Duitsland

  • Fietsen langs de noordelijke Elbe-Radweg
  • Van Magdeburg naar Hamburg
  • In beide richtingen te fietsen
  • Over licht begaanbare fietspaden
  • Geschikt voor jong en oud, ervaren en minder ervaren fietsers
fietsvakanties elbe noord
8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Magdeburg - Individuele heenreis

U arriveert in Magdeburg. De stad werd historisch gezien belangrijk door het keizerlijke paleis van Otto I (962 na Chr.). Magdeburg is het kruispunt van belangrijke toeristische routes, zoals de Romantische Strasse, en waterwegen elkaar . Tussen de kathedraal, het stadhuis en de Elbe wachten u een aantal belangrijke bezienswaardigheden.

Dag 2: Magdeburg – Tangermünde (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Over rustige wegen en langs kleine dorpen leidt de eerste etappe u naar Tangermünde. De moeite waard is een omweg naar de Romeinse abdijkerk Jerichow. Tangermünde heeft haar middeleeuwse karakter behouden tot op de dag van vandaag. Samen met het middeleeuwse kasteel ligt de stad op een hoogvlakte, boven de schilderachtige uiterwaarden van de Elbe, daar waar de Tanger in de Elbe uitmondt.

Dag 3: Tangermünde – Havelberg (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Comfortabel fietst u het natuurgebied "Oude Elbe" in en passeert u het kasteel van Storkau op weg naar Havelberg. De "Insel- en Domstadt in het groen" Havelberg ligt idyllisch aan de Havelmonding. Bijzonder interessant is de kathedraal gebouwd in renaissance- en barokstijl. Een wandeling door de charmante oude binnenstad is een aanrader.

Dag 4: Havelberg - Gartow am See of Wittenberge (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De etappe gaat door het oorspronkelijke dal van de Elbe naar de stad Wittenberge. Hier vindt u de op een na grootste klokketoren van Europa. U stapt weer op de fiets en rijdt verder door het UNESCO biosfeerreservaat, het rivierenlandschap Elbe-Brandenburg. Dit is een van de meest fascinerende rivierlandschappen van Duitsland. In Schnackenburg is het bekende Grensgebiedmuseum. U overnacht vandaag in Gartow am See of in Wittenberge.

Dag 5: Gartow am See of Wittenberge – Hitzacker (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag volgt u de romantische wendingen van de Elbe richting Hitzacker. Dez stad ligt aan de Duitse Vakwerkstraat en heeft een schilderachtige binnenstad met Noord-Duitse baksteenarchitectuur.

Dag 6: Hitzacker – Lauenburg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Enigszins heuvelachtig is de etappe naar Lauenburg. Kenmerkend voor de Elbe-stad is het silhouet van de oude binnenstad omlijst door de oever van de Elbe. Dominant is het effect van het kasteel met zijn machtige toren en de kerktoren van Maria Magdalena kerk. De kasteeltuin is oogverblindend en u heeft hier een prachtig uitzicht op het natuurgebied rond de Elbe met soms kunt u zelfs Lüneburg zien.

Dag 7: Lauenburg – Hamburg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De aangename fietspaden langs de Elbe brengen u via Geesthacht naar de wereldstad Hamburg met zijn vele monumenten, grote kunst- en cultuurtraditie en een unieke sfeer. Hier eindigt uw fietsvakantie. Wij raden u aan nog een dagje in Hamburg te blijven.

Dag 8: Hamburg – terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour.Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Elberadweg Noord.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 5.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.0
7.0
Deze fietsvakantie was prima verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
De hotels waren prima en afwisselend. Het ontbijt was goed, uitgebreid en gevarieerd. Het vervoer van de bagage is ook goed verlopen. De informatie die wij via Ruckenwind hebben ontvangen was prima. En ook het gesprek in Magdeburg was plezierig. Het gedoe rond de extra betaling (en de transfer uit Hamburg) vond ik niet prettig. En ik heb telefonisch (2 x) ook aangegeven, dat ADE daar pro-actiever in zou moeten optreden. Ik moest er zelf telefonisch en per e-mail een paar keer achteraan. En de laatste e-mail van 23 juni (24 juni vertrokken wij) kwam ook wel erg laat en vond ik niet echt duidelijk. Daarom een 5 hieronder.
Lees meer