8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide

Lüneburger Heide, Duitsland

  • Een fietsreis over de Lüneburger Heide
  • Start- en eindpunt is de hanzestad Lüneburg
  • Met o.a. bezoek aan Celle, Uelzen en Soltau
  • Prachtige natuur en heerlijke Vakwerkhuizen
  • Over makkelijk begaanbare wegen
fietsvakanties luneburger - heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
fietsvakanties luneburger - heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
Bekijk alle fotos (10 )

Fietsvakantie Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide ontdekken met een 8-daagse fietsvakantie. Romantici, natuurliefhebbers en cultuurvrienden komen allemaal aan hun trekken tijdens een fietsvakantie door de Lüneburger Heide, zoals ooit de Heidedichter Hermann Löns ook deed. Schapen, die grazen op de weidse heidevelden, pretparken die verhalen over de geschiedenis en avonturen beloven, oude vakwerkhuizen, steden zoals Celle en een treinstation als kunstobject in Uelzen, dat is de Lüneburger Heide.

Het gezicht van de heide is zo gevarieerd; alleen hoge bergen vindt u hier niet. Voor fietsers is dat echter geen nadeel. Fietsen over de Heide: Dat is ultiem genieten!

Niveau van de fietstour:
Licht tot middelzwaar. De route verloopt grotendeels over landelijke wegen en kleine straten en fietspaden. Onderweg treft u lichte heuvels en onverharde bospaden en soms ook zandwegen aan.

Dag 1: Individuele aankomst in Lüneburg

Individuele aankomst Lüneburg. In de late namiddag volgt er een informatiegesprek en de fietsuitgave (indien geboekt).

Dag 2: Lüneburg - Uelzen

Afstand ca. 55 km

Fietstour door de typerende heidelandschap van de nationaal park Nordheide. Heide, dennenbossen en heideschapen pronken hier in de wijdte van het landschap. Over de Wilseder Berg en door het kleine romantische Weiler gaat het richting Uelzen. Hier werd naar aanleiding van de Expo 2000 een station gebouwd in de stijl van Hundertwasser. Zeker de moeite waard.

Dag 3: Uelzen - Celle

Afstand ca. 60 km

Het typische heidelandschap laat u ook vandaag niet los. Door kleine dorpjes brengt de route u naar de residentiestad Celle. De oude binnenstad wordt gevormd door ca. 480 gerestaureerde vakwerkhuizen. Het kasteel in Weserrenaissance vraagt ook om uw aandacht.

Dag 4: Celle - Hermannsburg

Afstand ca. 40 km

Langs de Örtze kunt u vanaf de houten bruggen genieten van een blik in het Örtzedal. Uw volgende doel is Hermannsburg. De geschiedenis gaat tot 1000 jaar geleden toen de toenmalige hertog van Saksen, Hermann Billung, in de nabijheid van de huidige Peter Paul kerk een burcht bouwde. Rondom de burcht ontwikkelde zich toen het dorp.

Dag 5: Hermannsburg - Soltau

Afstand ca. 49 km

Het natuurpark Südheid brengt u via Lönstein naar de stad Soltau. Hier staat een mooi Rathaus, het noordduitse Speelgoedmuseum en hier vindt u het bekende attractiepark Heide Park met talrijke shows en attracties.

Dag 6: Soltau - Schneverdingen

Afstand ca. 35 km

De etappe voert u naar Wiedeholz, de voormalige Heideboerderij Möhr en de typische gotische Heidekerk in Wolterdingen. In Schneverdingen kunt u de rest van de dag doorbrengen in bijvoorbeeld de Heidetuin met wel 130 verschillende soorten heide.

Dag 7: Schneverdingen - Lüneburg

Afstand ca. 65 km

U fietst terug naar Lüneburg via het heidelandschap van het nationale park Nordheide. U passeert de "Wilseder Berg" en rijdt door het kleine romantische Weiler om terug te keren in Lüneburg.

Dag 8: Terugreis vanaf Lüneburg

Na het ontbijt kunt u huiswaarts keren of een nachtje verlengen. Vraag onze fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.