8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden

Nedersaksen, Duitsland

  • Eilandhoppen op de fiets
  • Ontdek de Nedersaksische Waddenzee
  • Met Borkum, Norderney en Langeoog
  • Inclusief alle overtochten naar de eilanden
8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden
8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden
8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden
8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden
8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden
8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden
Bekijk alle fotos (8 )

Eilandhoppen in Oost-Friesland

Ga mee eilandhoppen in het Duitse Oost-Friesland met deze 8-daagse fietsvakantie. Ze hebben hun eigen flair en eigen karakter, de Oost-Friese eilanden in de Noordzee. Kenmerkend aan de eilanden zijn de ruimte, stilte, de zeelucht en brede stranden. De eilanden Borkum, Norderney en Langeoog zijn als broers en zussen van elkaar.

Hoogzeeklimaat kunt u verwachten op Borkum, Norderney uit zich geraffineerd, Langeoog is volledig autovrij. De kust van Oost-Friesland heft echter ook zijn charme met de oude hoofdmanstad Aurich of de versgevangen garnalen in het schilderachtige vissersdorp Greetsiel. Ruw is de charme van het noorden, ruw en heerlijk.

Karakter: Licht - Oost-Friesland en de eilanden zijn ideale gebieden om te wandelen en te fietsen. Alle routes zijn overwegend vlak. U fietst voornamelijk over geasfalteerde wegen en kleine zijwegen.

Dag 1: Individuele aankomst in Emden

Hartlijk welkom in Emden! In de namiddag wordt u ontvangen voor een informatiegesprek en krijgt u uw fietsen (wanneer gehuurd). Emden's haven, de kunsthallen en het Otto Haus nodigen u in de avond uit voor een bezoek.

Dag 2: Uitstapje naar Borkum

2 uur lang voert de boot u over de Waddenzee, voordat u Borkum bereikt, het grootste Oost-Friese eiland. Ooit een toevlucht voor piraten, later door walvisvangst getypeerd, verovereren vandaag de dag fietsliefhebbers het eiland. Verken de landschappen van Borkum op het 130 km lange fietsroutenet. Maar misschien kiest u wel voor een relaxte stranddag aan de 28 km lange stranden, voordat u terugkeerd in Emden.

Dag 3: Emden - Norden/omgeving

Afstand ca. 55 km

Fietstour naar het schilderachtige vissersdorp Greetsiel, met de grootste garnaalboot havenin de Weser-Ems-regio. Een portie heerlijke garnalen kunt u niet overslaan. Voorbij aan de Leybucht - waar u met een beetje geluk zeehonden treft - naar Norden.

Dag 4: Uitstapje eiland Norderney

De overtocht duurt ongeveer een uur van Norddeich naar het eiland, welke u uitstekend per fiets kunt ontdekken (veerpont met fietsen en toeristenbelasting niet inbegrepen). Wederom kunt u ook lekker uitwaaien op het 14 kilometer lange strand.

Dag 5: Norden - Eiland Langeoog

Afstand ca. 34 km

Hoofdmanburchten en het mooiste waterkasteel van Oost-Friesland in Dornum vullen uw fietsroute vandaag in, voordat u naar Langeoog de overtocht maakt, om 2 nachten op het autovrije eiland te verblijven.

Dag 6: Eilanddag op Langeoog

Files, uitlaatgassen, verkeersruis - Deze dagelijkse ruis treft u zeker niet op eiland Langeoog! Het autovrije eiland was een residentie van de zangeres Lale Andersen (Lili Marleen). Beleef de 20 meter hoge zandduinen, zilte zeelucht en natuurlijk veel mogelijkheden om te fietsen, zonnebaden en strandwandelen.

Dag 7: Langeoog - Emden

Afstand ca. 65 km

De veerpont brengt u terug naar het vaste land. Van Benseriel fietst u naar Aurich, de oude hoofdstad van Oost-Friesland. Verder volgt u de wendingen van het Ems-Jade-kanaal. Hier fietst u autovrij naar Emden.

Dag 8: Terugreis vanaf Emden

Na het ontbijt kunt u huiswaarts keren of verlengen in Emden om nog meer van de omgeving te ontdekken.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Oost-Friese eilanden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.8
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.2
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.6
Dag-tot-dagprogramma: 8.2
Bezienswaardigheden: 7.8
Reisbescheiden: 6.0
8.0
Alles was prima in orde
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
We hebben genoten. De intro door een Duitse collega was prima voor wie goed Duits spreekt. Een complete beschrijving in het Nederlands zou welkom zijn. Er was geen GPX-code van de route. Dat zou ook een aanbeveling zijn.
7.0
Er valt bog
Jong (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Hotels prima , route ok. Maar routebeschrijving niet. Te uitgebreid en onduidelijk . Heb 35 jaar ervaring met Cycletours . Gelukkig had ik een Taesi One navigatie mee. Überhaupt verstandig om fietsen ermee uit te rusten . Nog iets we hadden een probleem , hadden 6 stuks bagage en maar twee labels, bagage werd onderweg teruggestuurd baar Emden. Nergens duidelijk vermeld dar alles gelabeld moest worden. Ook niet tijdens het veel te lange welkomstpraatje. Zoiets moet ook op schrift staan. Blijft aardige eilanden al is de reis Emden Borkum te lang.
8.0
Goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2017
Een goed verzorgde vakantie maar belangrijke routeboekje c.q. info ontbrak. Gelukkig zag de reisleiding ter plaatse dat wij die niet hadden en heeft dat alsnog aangevuld. Heel vervelend als hij dit niet had gezien. Er was voor ons één nadeel en dat was dat het Duitstalig was. Dit hebben wij met het boeken va u site niet mee gekregen.
Lees meer
8.0
Leuke afwisselende vakantie
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2017
We kregen prima e-bikes met een goede instructie. De route was heel duidelijk. Hotels in Emden en Langeoog waren prima. Hotel in Norden was wat minder. Je kon er ook niets drinken na de lange fietstocht. Het ontbijt was overal erg lekker. De reis zat goed in elkaar: overal twee nachten en prettige afstanden. We hebben erg genoten! Tip: Misschien alle informatie bundelen i.p.v. op losse blaadjes.
8.0
Mooi gebied om te fietsen met vriendelijke en gastvrije bewoners
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2017
Mooie vakantie gehad met zeer goede hotels
Lees meer