8-daagse fietsvakantie Weserradweg

Weserbergland, Duitsland

  • Eén van de bekendste fietsroutes van Duitsland
  • Van Hann. Münden tot aan Bremen
  • Ontmoet de Rattenvanger van Hamelen
  • Vele vakwerkhuizen uit de Weserrenaissance
  • Geschikt voor alle leeftijden!
Weserradweg Bad Karlshafen
Weserradweg Bremen Raadhuis
Weserradweg Hann Münden
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
Weserradweg onderweg fietsers
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Hann. Münden

U arriveert in Hannoversch Münden ook wel aangeduid als Hann. Münden. Aan het einde van de middag is er een informatie bijeenkomst en worden de huurfietsen overhandigd (indien geboekt). Maak op deze eerste dag een wandeling door het middeleeuwse centrum van dit sympathieke stadje. De Weserrenaissance komt tot uiting in de vele vakwerkhuizen en neem een kijkje bij de plek waar de Fulda en de Werra overgaan in de Weser.

Dag 2: Hann. Münden - Bad Karlshafen/Beverungen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Uw fietsvakantie start bij de Weserstein, daar waar de Werra en Fulda in elkaar samensmelten. Via Hemeln en voorbij aan het voormalige Benedictijnse klooster Bursfelde voert de weg u naar het barokke Bad Karlshafen. U overnacht of in Bad Karlshafen of in Beverungen.

Dag 3: Bad Karlshafen/Beverungen - Holzminden/Bodenwerder (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U stapt weer op de pedalen en via Stadt Fürstenberg, bekend om het gelijknamige porselein, en de oude hanzestad Höxter, met meer dan 160 gebouwen die onder monumentenzorg vallen, fietst u naar Holzminden. Holzminden is vooral bekend door de productie van aromatische oliën en parfumoliën. U overnacht in Holzminden of Bodenwerder.

Dag 4: Holzminden/Bodenwerder - Hameln/Rinteln (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Het romantische stadje Bodenwerder werd bekend door de wereldwijd beroemde liegende Baron von Münchhausen. Dan staat de Rattenvangerstad Hamelen op het programma. Deze stad valt op door de nog bewaard gebleven oude binnenstad, wonderschone vakwerkhuizen en gebouwen in de typische Weserrenaissance stijl uit de 16e en 17e eeuw. Elke zomer wordt er bijna dagelijks nog een voorstelling van de Rattenvanger van Hamelen uitgevoerd. De overnachting is in Hameln of Rinteln.

Dag 5: Hameln/Rinteln - Minden (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Ook de stad Rinteln, met een geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw, heeft nog talrijke gebouwen uit de Weserrenaissance. Uw fietsvakantie gaat verder. Bij Porta Westfalica doorkruist de Weser het Weserbergland om de noordduitse laagvlakte te bereiken. Hier ligt ook Minden. In de middeleeuwen was Minden een bloeiende handelstad, maar werd in de 2e wereldoorlog grotendeels verwoest. In de omgeving van Minden zijn veel Nederlandse invloeden te zien o.a. de zo bekende molens.

Dag 6: Minden - Nienburg (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km

U bereikt nu de Mittelweser. Het landschap wordt gedomineerd door de uiterwaarden van de Weser en vlakke weidegebieden, verspreid gelegen boerderijen en talrijke windmolens. Karakteristiek voor Nienburg waren de sterke vestingsmuren maar ook tegenwoordig is de oude binnenstad nog bezienswaardig.

Dag 7: Nienburg - Verden (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

De etappe van vandaag wordt gedomineerd door het Weser moeraslandschap. U komt door het graafschap Hoya en ander authentieke dorpjes om uiteindelijk in Verden te arriveren. Het kenmerk van Verden is de Dom maar het staat ook bekend als ruiter- en paardenstad.

Dag 8: Verden - Bremen (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

Weg van de de snelweg voert de Weserradweg door parkachtige gebieden om u autovrij naar Bremen te laten fietsen. Bremen heeft de op één na grootste Noordzeehaven van Duitsland en is derhalve van grote betekenis voor de scheepsvaart en de buitenlandse handel. Dit straalt de stad dan ook uit. Breng een bezoek aan Schnoorviertel, de Roland en het monument van de Bremer stadsmuzikanten. In de middag volgt de individuele terugreis en is uw fietsvakantie ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf in Bremen nog verlengen, wat wij ook zeker aanbevelen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Weserradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Weserradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.9
Locatie/gebied: 7.8
Hotels: 7.8
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.9
Dag-tot-dagprogramma: 7.3
Bezienswaardigheden: 7.9
Reisbescheiden: 8.1
8.0
Alles goed verzorgd met kleine kritische noot
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
De ligging van de hotels was prima, omdat we comfort hadden geboekt. Maar de kamer in het hotel in Nienburg lag boven de waterval en de kamer/badkamer waren veel te klein.
9.0
Prima geregeld zonder enige opmerking
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
Dank zij het reuze vakantiewerk (geen regen en niet te warm) konden wij genieten van een prachtige fietsvakantie, in een voor ons onbekende omgeving.
9.0
de logistiek en de onderrsteuning waren goed verzorg. De hotels voldeden aan onze verwachtingen als de hotels waren
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
een heeel fijne fietrsvakantie. De Weserradweg is een klassieker en doet terecht zijn naam "eer"aan
Lees meer
7.0
Goed geregeld, maar kan beter
Senioren (echt)paar
Op vakantie in April 2023
Afstanden per dag klopte niet. in begin wel 10 km minder per dag, halverwege meer dan 10 km per dag dan aangegeven. De echte km volgens boekje van de agent: 47, 37, 56, 67, 59, 58, 51. Verder kwam de informatie pas een paar dagen , vrijdag voor vertrek op maandag binnen. Was niet fijn.
7.0
Goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Over het algemeen goed verzorgd. Lokatie van de hotels prima, de hotels in Bad Karlshafen en in Holzminden zijn gedateerd, ontbijt en avondeten was goed. Tussen de aankomst van de bagage en de terugtransfer op de laatste dag zit erg weinig tijd. Wij hadden gelukkig een extra nacht in Bremen geboekt, maar als je kletsnat geregend bent en je wilt je omkleden voor de terugreis is dat haast onmogelijk. Een rustdag in de 7 dagen fietsen (400km) hadden wij wel op prijs gesteld. Jammer dat het boekje van de bezienswaardigheden niet in het Nederlands is.
8.0
Ontspannen fietsen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Heerlijk om 's-morgens na het ontbijt rustig op de fiets te stappen, onderweg leuke plaatsjes te bezoeken of mooie bezienswaardigheden te zien. Door de informatie leer je veel bij over het gebied waar je doorheen fietst. Altijd redelijk weer op tijd op de volgende bestemming. Fijn dat je bagage apart vervoerd wordt. Zeker met de app is de route eenvoudig te fietsen. Helaas waren de koffers 2 keer pas laat in het hotel, waardoor we ons niet voor het eten konden omkleden. Verder alles goed geregeld, evenals het transport naar het beginhotel.
Lees meer
7.0
Schrik
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Omgeving niet zo bijzonder als eerdere fietsreizen. Wel goede vrijliggende fietspaden. Bij aankomst in 1 hotel bleken er geen kamers (3) voor ons te zijn gereserveerd . Hotel heeft het opgelost door ons3 zolderkamer te geven.
7.0
Ruim voldoende
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Naast de mooie route (nauwkeurige route kaart / beschrijving) vonden wij de ligging van de prima hotels prettig. Altijd in het centrum, de fiets kon meteen in de stalling.
9.0
Onbezorgde verwen-vakantie.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
Heel mooie fietsroute langs de Weser tot Bremen. Goede reisgids met heel veel informatie en keuze om zelf je route te bepalen. Veel. Ezie waardigheden beschreven. Je kon op elk moment naar een alternatieve route uitwijken. Prima voor elkaar, een misverstand werd snel en accuraat opgelost. We hadden half-pension en werden door de ontvangende hotels enorm verwend met heerlijk eten. Bagagevervoer was goed geregeld.
Lees meer
8.0
Verslag van Fam de Jong
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2019
Alles was in orde .Jammer dat de documentatie niet in het nederlands is
Lees meer