8-daagse fietsvakantie Weserradweg

Weserbergland, Duitsland

  • Eén van de bekendste fietsroutes van Duitsland
  • Van Hann. Münden tot aan Bremen
  • Ontmoet de Rattenvanger van Hamelen
  • Vele vakwerkhuizen uit de Weserrenaissance
  • Geschikt voor alle leeftijden!
Weserradweg familie fiets
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
8-daagse fietsvakantie Weserradweg
fietsvakanties weser - radweg
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen langs de Weser!

Ga eens voor een fietsvakantie over de Weserradweg! Eén van de bekendste en mooiste Duitse fietsroutes langs de rivier de Weser. U zult starten in de vakwerkstad Hann.Münden, daar waar de Werra en Fulda samenvloeien tot de Weser. Aanschouw de Weserrenaissance in deze kleine stad met zorgvuldig gerestaureerde vakwerkhuizen. Puur genieten.

In Hannoversch Münden begint de fietsreis, al kronkelend langs de Weser, door het Weserbergland en stroomafwaarts tot aan de havenstad Bremen. Onderweg treft u middeleeuwse vakwerksteden zoals Höxter, Rinteln of Hamelen. Deze laatste kent u zeker nog van het sprookje de Rattenvanger van Hamelen. U komt in Bodenwerder de liegende Baron von Münchhausen tegen. Nienburg maakt eveneens indruk door het mooie centrum. Dan gaat het naar Verden met de Dom om uiteindelijk in Bremen te eindigen, de stad van de Bremer stadsmuzikanten. Een onvergetelijke en bijzondere fietsreis met af en toe ook nog Nederlandse invloeden.

Niveau van de fietsvakantie
Voor alle leeftijden geschikt. De Weser-Radweg verloopt overwegend over verkeersarme straten evenals verkeersvrije, geasfalteerde en goed bewegwijzerde fietspaden. Er zijn alleen geringe hoogteverschillen, dus ook ideaal voor onervaren fietsers en families met kinderen.

Dag 1: Individuele aankomst in Hann. Münden

U arriveert in Hannoversch Münden ook wel aangeduid als Hann. Münden. Aan het einde van de middag is er een informatie bijeenkomst en worden de huurfietsen overhandigd (indien geboekt). Maak op deze eerste dag een wandeling door het middeleeuwse centrum van dit sympathieke stadje. De Weserrenaissance komt tot uiting in de vele vakwerkhuizen en neem een kijkje bij de plek waar de Fulda en de Werra overgaan in de Weser.

Dag 2: Hann. Münden - Bad Karlshafen/Beverungen

Afstand ca. 45 km

Uw fietsvakantie start bij de Weserstein, daar waar de Werra en Fulda in elkaar samensmelten. Via Hemeln en voorbij aan het voormalige Benedictijnse klooster Bursfelde voert de weg u naar het barokke Bad Karlshafen. U overnacht of in Bad Karlshafen of in Beverungen.

Dag 3: Bad Karlshafen/Beverungen - Holzminden/Bodenwerder

Afstand ca. 50 km

U stapt weer op de pedalen en via Stadt Fürstenberg, bekend om het gelijknamige porselein, en de oude hanzestad Höxter, met meer dan 160 gebouwen die onder monumentenzorg vallen, fietst u naar Holzminden. Holzminden is vooral bekend door de productie van aromatische oliën en parfumoliën. U overnacht in Holzminden of Bodenwerder.

Dag 4: Holzminden/Bodenwerder - Hameln/Rinteln

Afstand ca. 50 km

Het romantische stadje Bodenwerder werd bekend door de wereldwijd beroemde liegende Baron von Münchhausen. Dan staat de Rattenvangerstad Hamelen op het programma. Deze stad valt op door de nog bewaard gebleven oude binnenstad, wonderschone vakwerkhuizen en gebouwen in de typische Weserrenaissance stijl uit de 16e en 17e eeuw. Elke zomer wordt er bijna dagelijks nog een voorstelling van de Rattenvanger van Hamelen uitgevoerd. De overnachting is in Hameln of Rinteln.

Dag 5: Hameln/Rinteln - Minden

Afstand ca. 50 km

Ook de stad Rinteln, met een geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw, heeft nog talrijke gebouwen uit de Weserrenaissance. Uw fietsvakantie gaat verder. Bij Porta Westfalica doorkruist de Weser het Weserbergland om de noordduitse laagvlakte te bereiken. Hier ligt ook Minden. In de middeleeuwen was Minden een bloeiende handelstad, maar werd in de 2e wereldoorlog grotendeels verwoest. In de omgeving van Minden zijn veel Nederlandse invloeden te zien o.a. de zo bekende molens.

Dag 6: Minden - Nienburg

Afstand ca. 65 km

U bereikt nu de Mittelweser. Het landschap wordt gedomineerd door de uiterwaarden van de Weser en vlakke weidegebieden, verspreid gelegen boerderijen en talrijke windmolens. Karakteristiek voor Nienburg waren de sterke vestingsmuren maar ook tegenwoordig is de oude binnenstad nog bezienswaardig.

Dag 7: Nienburg - Verden

Afstand ca. 60 km

De etappe van vandaag wordt gedomineerd door het Weser moeraslandschap. U komt door het graafschap Hoya en ander authentieke dorpjes om uiteindelijk in Verden te arriveren. Het kenmerk van Verden is de Dom maar het staat ook bekend als ruiter- en paardenstad.

Dag 8: Verden - Bremen

Afstand ca. 55 km

Weg van de de snelweg voert de Weserradweg door parkachtige gebieden om u autovrij naar Bremen te laten fietsen. Bremen heeft de op één na grootste Noordzeehaven van Duitsland en is derhalve van grote betekenis voor de scheepsvaart en de buitenlandse handel. Dit straalt de stad dan ook uit. Breng een bezoek aan Schnoorviertel, de Roland en het monument van de Bremer stadsmuzikanten. In de middag volgt de individuele terugreis en is uw fietsvakantie ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf in Bremen nog verlengen, wat wij ook zeker aanbevelen.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Weserradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Weserradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.2
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.4
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.8
Bezienswaardigheden: 7.8
Reisbescheiden: 7.4
7.0
Ruim voldoende
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
Naast de mooie route (nauwkeurige route kaart / beschrijving) vonden wij de ligging van de prima hotels prettig. Altijd in het centrum, de fiets kon meteen in de stalling.
9.0
Onbezorgde verwen-vakantie.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Heel mooie fietsroute langs de Weser tot Bremen. Goede reisgids met heel veel informatie en keuze om zelf je route te bepalen. Veel. Ezie waardigheden beschreven. Je kon op elk moment naar een alternatieve route uitwijken. Prima voor elkaar, een misverstand werd snel en accuraat opgelost. We hadden half-pension en werden door de ontvangende hotels enorm verwend met heerlijk eten. Bagagevervoer was goed geregeld.
8.0
Verslag van Fam de Jong
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2019
Alles was in orde .Jammer dat de documentatie niet in het nederlands is
Lees meer
8.0
alles is prima verlopen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
zeer goed - ontspannend
8.0
goed verzorgd
Op vakantie in Aug 2017
Goed geregeld alleen de uitleg over de e-bike kan wat beter. b.v. dat je hem eerst aanzet dan even wacht en dan op de fiets stapt.
Lees meer