6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne

Champagne-Ardennen, Frankrijk

  • Fietsvakantie in de Aube
  • Bewegwijzerde fietspaden
  • Parc Régional de la Forêt d’Orient
  • Historische steden zoals Troyes
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
Wijngaarden Champagne
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
Bekijk alle fotos (7 )

Fietsen in de Champagne-streek!

Fiets tijdens deze 6-daagse tour door de prachtige Champagne streek in Frankrijk. Geniet van wijnvelden, prachtige steden en gastvrijheid. Troyes met zijn schitterende historische centrum is de hoofdplaats in het departement Aube en ligt in het hart van de Champagne-streek. De typische architectuur met huizen met houten muren en de smalle straatjes laten het verleden leven. Ten oosten van Troyes ligt het Parc Régional de la Forêt d’Orient. Het natuurpark beslaat een oppervlakte van 70.000 hectaren en heeft drie meren waarvan de grootste het Lac d’Orient en het Lac du Temple zijn. Dit is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Het is een uitgelezen streek voor uw fietsvakantie, er is een infrastructuur opgezet van bewegwijzerde fietspaden die u naar de mooiste plekken brengen van het prachtige heuvelland.

Dag 1: Aankomst Piney

Piney is een historische stad gelegen op de oude weg van Troyes naar Lesmont gebouwd door de Romeinen. Het centrum heeft een aantal interessante plekken zoals de Place de la Halle markt met zijn fontein.

Dag 2: Rondrit Troyes

Afstand ca. 50 km

Langs rustige wegen doorkruist u aardige dorpjes met typische met bloemen versierde huizen van de Champagne. U ziet hoe het leven vroeger was bij de openbare wasplaatsen en onder overdekte markthallen. In het middeleeuwse Troyes wandelt u over de klinkerstraatjes, langs de vakwerkhuizen en langs talloze kerken. De wegen zijn vlak met een sporadisch klimmetje en goed te doen voor iedere fietser. Overnachting in Piney.

Dag 3: Piney - Bar sur Aube

Afstand ca. 48 km

Heerlijk rustig fietsen langs uitgestrekte velden, rivieren en bossen. In veel van de kleine dorpjes ziet u nog hoe het leven vroeger was. In Bar-sur-Aube met zijn unieke kerk en mooie oude binnenstad werden vroeger de jaarmarkten van de Champagne gehouden.

Dag 4: Rondrit Bar sur Aube

Afstand ca. 45 km

Vandaag kunt nog meer genieten van het rustgevende landschap en de romantische dorpjes onderweg. De overnachting is in Bar-sur-Aube.

Dag 5: Bar sur Aube - Piney

Afstand ca. 50 km

Vandaag staat de laatste rit van deze week op het programma, terug naar Piney. Nog een dag heerlijk genieten van de champagnestreek en de vriendelijke mensen met passie voor deze bekende delicatesse.

Dag 6: Vertrek Piney

Na het ontbijt is deze fietsvakantie in de prachtige Champagne streek ten einde. U kunt terugreizen naar Nederland of uw verblijf in Frankrijk verlengen.

Meer weten over de 6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 7.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 6.5
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Natuurliefhebber en fietsen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2021
Fraai gebied met goede kaartinformatie. Keuze op 2 plaatsen betekent dat je heel goed een eigen programma kunt maken als de weersomstandigheden niet optimaal zijn. Helaas waren de maaltijden in Bar sur Aube niet in het hotel.Op zich geen probleem maar slechte keuze
7.0
Goede vakantie met wel wat aanmerkingen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2019
Wij hebben een fijne vakantie gehad in een prachtige omgeving. De hotels waren op zich goed, prima eten, maar de bedden waren slecht. Fietsroutebeschrijvingen waren te gedetailleerd, waardoor er bij ons soms verwarring ontstond. Onze reservering was last minute, waardoor niet alles goed verliep, we kregen bv al na 1 dag een betalingsherinnering. Uiteindelijk bleek alles keurig geregeld: de benodigde informatie was op tijd binnen, de hotels waren op de hoogte van onze komst.
Lees meer