6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne

Champagne-Ardennen, Frankrijk

  • Fietsvakantie in de Aube
  • Bewegwijzerde fietspaden
  • Parc Régional de la Forêt d’Orient
  • Historische steden zoals Troyes
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
Hart van Champagne
Wijngaarden Champagne
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne
Hart van Champagne
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Piney

Piney is een historische stad gelegen op de oude weg van Troyes naar Lesmont gebouwd door de Romeinen. Het centrum heeft een aantal interessante plekken zoals de Place de la Halle markt met zijn fontein.

Dag 2: Rondrit Troyes (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Langs rustige wegen doorkruist u aardige dorpjes met typische met bloemen versierde huizen van de Champagne. U ziet hoe het leven vroeger was bij de openbare wasplaatsen en onder overdekte markthallen. In het middeleeuwse Troyes wandelt u over de klinkerstraatjes, langs de vakwerkhuizen en langs talloze kerken. De wegen zijn vlak met een sporadisch klimmetje en goed te doen voor iedere fietser. Uw overnachting is in Piney.

Dag 3: Piney - Bar-sur-Aube (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Heerlijk rustig fietsen langs uitgestrekte velden, rivieren en bossen. In veel van de kleine dorpjes ziet u nog hoe het leven vroeger was. In Bar-sur-Aube met zijn unieke kerk en mooie oude binnenstad werden vroeger de jaarmarkten van de Champagne gehouden.

Dag 4: Rondrit Bar-sur-Aube (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag kunt nog meer genieten van het rustgevende landschap en de romantische dorpjes onderweg. Vandaag is de overnachting in Bar-sur-Aube.

Dag 5: Bar-sur-Aube - Piney (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

Vandaag staat de laatste rit van deze week op het programma, terug naar Piney. Nog een dag heerlijk genieten van de champagnestreek en de vriendelijke mensen met passie voor deze bekende delicatesse.

Dag 6: Vertrek Piney

Na het ontbijt is deze fietsvakantie in de prachtige Champagne streek ten einde. U kunt terugreizen naar Nederland of uw verblijf in Frankrijk verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Hart van de Champagne.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 6.2
Locatie/gebied: 7.4
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.8
Route: 7.2
Dag-tot-dagprogramma: 6.0
Bezienswaardigheden: 6.7
Reisbescheiden: 8.6
2.0
Goed verzorgd en georganiseerd
Op vakantie in Augustus 2023
Prima concept Goede duidelijke veilige routes 1e hotel wat minder (slechte bedden, onvriendelijke eigenaresse en stinkende douche) 2e hotel top
8.0
Boven verwachting ( mede door uitstekend weer)
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Geslaagd. Fietstochten afwisselend, maar voor e-bikers misschien wat kort. Hotel Piney : prima , met uitstekend diner en ontbijt. Lekker rustig , vriendelijk personeel , aangenaam terras. Hotel Bar-sur-Aube : prima kamer, prima ontbijt. Diner in restaurant elders bedenkelijk. Leek meer op een luxe snackbar. Tweede avond elders gegeten ( Turks , zeer smakelijk en heel veel ). In beide dorpen is overigens weinig te beleven.
6.0
Fietsen door champagne gebied
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Routebeschrijving was prima. Geen één keer fout gereden. Route ging niet echt door het champagnegebied. ( op één dag na) Meer langs de meren. We hadden graag wat meer door het “ echte” champagnegebied gefietst 1e hotel was qua accommodatie prima. Eten ( menu) viel tegen. Andere dagen zelf vanaf de kaart gegeten ( tegen bij betaling) 2e hotel was ook qua accommodatie redelijk. Eten in 1e restaurant was slecht en 2e restaurant redelijk.
Lees meer
8.0
Natuurliefhebber en fietsen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2021
Fraai gebied met goede kaartinformatie. Keuze op 2 plaatsen betekent dat je heel goed een eigen programma kunt maken als de weersomstandigheden niet optimaal zijn. Helaas waren de maaltijden in Bar sur Aube niet in het hotel.Op zich geen probleem maar slechte keuze
7.0
Goede vakantie met wel wat aanmerkingen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2019
Wij hebben een fijne vakantie gehad in een prachtige omgeving. De hotels waren op zich goed, prima eten, maar de bedden waren slecht. Fietsroutebeschrijvingen waren te gedetailleerd, waardoor er bij ons soms verwarring ontstond. Onze reservering was last minute, waardoor niet alles goed verliep, we kregen bv al na 1 dag een betalingsherinnering. Uiteindelijk bleek alles keurig geregeld: de benodigde informatie was op tijd binnen, de hotels waren op de hoogte van onze komst.
Lees meer