8-daagse fietsvakantie Wijnen van Medoc

Aquitanië, Frankrijk

  • Fietsen over mooie brede fietspaden
  • Begin- en eindpunt in St. Médard
  • Eldorado voor de wijnliefhebber
  • Ontdek Bordeaux
  • Hoge duinen en moerasgebieden
Bordeaux
8-daagse fietsvakantie Wijnen van Medoc
8-daagse fietsvakantie Wijnen van Medoc
8-daagse fietsvakantie Wijnen van Medoc
8-daagse fietsvakantie Wijnen van Medoc
Routekaart
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen in de Médoc!

De Médoc is internationaal bekend om zijn uitstekende wijnen, maar wat veel minder mensen weten is dat deze streek ook een prachtige fietsbestemming is. Trouwens, de Médoc was een van de eerste Franse regio’s waar een heus fietsroutenetwerk werd gebouwd met mooie, brede fietspaden. Médoc betekent ‘land van het midden’ en dus houden wij het evenwicht tussen fietsen en genieten van de rijke opbrengst van de wijngaarden.

U fietst in de streek tussen de rivier Gironde en de Atlantische Oceaan over een lichtglooiend terrein. De grond is arm en de wijnranken groeien in de kiezel, maar het is de rijke onderlaag van klei en zout die voor de kwaliteit van de druiven zorgt. Ook het aangename microklimaat speelt een rol en daar zult u ook van genieten tijdens de fietstochten. U fietst richting het meer van Lacanau en vervolgens naar Bordeaux, de wijnhoofdstad van Frankrijk. De volgende dagen liggen er tal van sympathieke wijndorpjes op onze route. Pauillac is bekend vanwege zijn wijnkastelen: château Lafitte, château Latour en niet te vergeten château Mouton Rotschild. Er volgen alleen maar grote namen en indrukwekkende kastelen te midden van uitgestrekte wijngaarden: St. Esthèphe, St. Julien, Listrac, Moulis de Margaux.

Het landschap verandert van uitzicht als u richting Hourtin fietst. U bent dichtbij de Atlantische Oceaan met zijn brede stranden. Ten noorden liggen moerasgebieden en aan de westkant vormen de 60 meter hoge duinen een uniek natuurgebied. Elke dag eindigt vol van impressies en met de heerlijke nasmaak van superwijnen. Dat vraagt om nagenieten bij het zwembad.

Dag 1: Aankomst St. Médard

Ten Noord-Westen van Bordeaux ligt St. Médard, uw verblijf voor de eerste 2 nachten.

Dag 2: Rondrit naar Bordeaux

Afstand ca. 47 km

Bordeaux staat ook wel bekend de 'schone slaapster', verwijzend naar de weelderige architectuur te danken aan het rijke verleden, maar het rustige leven in de stad en gebrek aan economische dynamiek vandaag de dag. Geniet van de bordelaise keuken en probeer de vele visgerechten, lekker met witte wijn!

Dag 3: St. Médard - Pauillac

Afstand ca. 50 km

U fietst over lichtglooiend terrein door een streek met wijnranken, heerlijk genieten van het aangename klimaat. Aan de kust ligt Pauillac waar u het Pauillac & Medoc wijn informatie centrum kunt bezoeken. Ten zuiden van Pauillac liggen enkele prachtige wijnkastelen, zoals Château de Beychevelle.

Dag 4: Rondrit Lac d'Hourtin

Afstand ca. 51 km

In het hart van de Medoc, tussen het bos, ligt een van de grootste natuurlijke meren van Frankrijk, Lac d'Hourtin. Het nodigt uit voor een boottochtje, of om een heerlijke duik te nemen! U fietst door een uniek natuurgebied met hoge duinen en moerasgebieden.

Dag 5: Rondrit Saint-Estèphe

Afstand ca. 36 km

Vanuit Paulillac vindt er deze dag een rondrit plaats naar Saint-Estéphe. Geniet van de mooie omgeving en eindig de dag met een heerlijk drankje op het terras.

Dag 6: Pauillac - St. Médard

Afstand ca. 62 km

Via charmante dorpjes en wijngaarden fietst u vandaag naar St. Médard waar u de komende nachten logeert. Vergeet niet onderweg te genieten van een lekker wijntje!

Dag 7: Rondrit om het meer van Lacanau

Afstand ca. 67 km

Met kilometers wandel- en fietspaden die zich slingeren langs meren, moerassen, dennen en duinen ontdekt u de charme van een verblijf in het Zuidwesten. Voor afwisseling zorgt u zelf tijdens uw verblijf: na de golven van de Atlantische Oceaan getrotseerd te hebben, kunt u rustig relaxen op een van de stranden aan het meer van Lacanau.

Dag 8: Vertrek St. Médard

Vertrek en einde van uw fietsvakantie in de Médoc.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Wijnen van Medoc?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Wijnen van Medoc.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 6.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 6.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 9.0
7.0
Logistiek perfect geregeld - 'peace of mind'
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Jul 2017
Leuk, een eerste ervaring als fietsvakantie met gezin. Bewust voor het gebied gekozen vanwege parcours - niet te zwaar en voor ons als ouders gaf de wijnstreek de door slag. Tijdens de route is het echter lastig een goede/leuke lunch te regelen in gezellig Frans cafe/restaurant. Daar hadden we stiekem op gehoopt. Misschien een tip om een lunch pakket optie aan te bieden vanuit het hotel. Of suggesties te geven voor lunchplekken 'en route'. Ook denk dat het thema wijn beter kan worden uitgewerkt door bijvoorbeeld twee kasteel excursies in het programma op te nemen (met een voucher of zoiets) of bijvoorbeeld het hotel locale wijn van die reisdag aan te bieden bijv. een st estephe in Paulliac. Met betrekking tot de hotels: - In Les Bruyeres was het menu keuzes praktisch drie dagen hetzelfde en lastig als je niet van mosselen of steak hachee of andouillete houdt.. - de bedden in Les Bruyeres waren erg Frans (klein) - voor lange Nederlanders misschien iets te .. - in Paulliac had onze kamer geen airco maar andere reisgenoten hadden die wel - het personeel was overal erg behulpzaam en gastvrij! de fietsuitrusting was perfect - als ik iets zou mogen toevoegen misschien een bidon of ADE drinkbeker?
Lees meer