8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg

Beierse Alpen, Duitsland

  • Bergwandelen door de Alpen: van Zuid-Duitsland naar Oostenrijk
  • De olympische steden Garmisch Partenkirchen en Innsbruck
  • Indrukwekkende flora en fauna van de Alpenwereld
  • Bezoek het slot Schachen van Koning Ludwig II
  • Overnachten (gedeeltelijk) in een echte berghut
Tirolerweg wandelaar
Bewegwijzering Tirolerweg
8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg
Tirolerweg Garmisch Partenkirchen wandelaars
Tirolerweg bij Zugspitze
eurohike-wanderreisen-tirolerweg-wanderung-ri
Bekijk alle fotos (27 )

Wandelen door de Alpen van Beieren en Tirol

De bergen in Beieren en Tirol behoren tot de mooiste natuurlijke schouwspellen van de Alpen. Diepe dalen en kloven leiden naar heerlijke alpenweiden en de hoge toppen van de Wetterstein en het Karwendelgebergte.

U doorkruist het Nationale Park Karwendel naar de noordelijke toppen van het gelijknamige gebergte. Over meerdere Alpenpassen voert deze wandelvakantie u naar de oorsprong van de Isar. Één van de hoogtepunten is het wandelen over de Köningsweg tot aan het Königshaus am Schachen, het jachtslot van de sprookjeskoning Ludwig II van Beieren. Als een keizer laat u zich vervolgens met de kabelbaan afdalen tot Innsbruck.

Overnachten doet u tijdens deze wandelvakantie in geselecteerde Tiroler Alpenhutten met een goed comfort en deels in uitstekende 3-sterrenhotels. U wordt omgeven door de bergen en de rust en de dagelijkse stress is ver te zoeken.

Karakter van de tour:
Het is een pittige wandelvakantie met etappes van 4,5 tot 7,5 uur. Gedeeltelijk wandelt u op hoogte derhalve is wandelervaring in de bergen zeker aan te bevelen evenals een goede conditie. De wandelroute is gedeeltelijk in te korten.

Dag 1: Garmisch Partenkirchen – individuele aankomst

U arriveert in het bekende wintersportoord Garmisch Partenkirchen met uitzicht op de Zugspitze.

Dag 2: Garmisch Partenk. – Trekking Höllentalklamm

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 1090 m

Door de Höllentalklamm gaat de weg naar de Höllentalangeralm aan de voet van de Zugspitze. Van daaruit voert de weg hoog boven de kloof naar de Hupfleitenjoch. Via de alpenweiden komt u bij Kreuzeck. Hier kunt u per kabelbaan terugkeren naar het dal.
Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 3: Garmisch Partenkirchen - Schachenhaus

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 1170 m

Aan de voet van de Wetterstein loopt u door een ravijn dat u via een wandelpad naar de Königsweg leidt. Als u deze volgt dan bereikt u het slot Schachen, ooit het jachtslot van koning Ludwig II. Misschien dat het slot er van de buitenkant een beetje eenvoudig uitziet, maar binnen is het een en al pracht en praal. U overnacht in het Schachenhaus.
Wandeltijd: ca. 4,5 uur

Dag 4: Schachenhaus – Scharnitz

Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 900 m

Voor de echte liefhebbers van bergwandelen is dit een heerlijke dag. Allereerst de beklimming naar de pas en de grenshut. Dan de afdaling naar het Leutaschtal en dan naar Scharnitz. U loopt dwars door het rotsachtige gebied, door een klein dal om tenslotte nog een bergpas te overwinnen. Wordt het u iets te veel dan kunt u de route inkorten door de bus te pakken.
Wandeltijd: ca. 7,5 uur.

Dag 5: Scharnitz – Halleranger Alm

Afstand ca. 5 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Een transfer brengt u naar het Karwendeltal waar tussen de rotsen de bron van de Isar ligt . Een ontspannen wandeling naar de Halleranger Alm duurt ca. 2 uur. Hier kunt u heerlijk relaxen of nog een stuk omhoog wandelen naar de Überschalljoch. De komende 2 nachten overnacht u op de Halleranger Alm in een alpenhut.
Wandeltijd: ca. 2,5 tot 5 uur.

Dag 6: Halleranger Alm – Rustdag / Karwendelgebergte

Afstand ca. 5 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Geniet vandaag van een rustdag op de Alm of kies uw eigen route over de toppen van het Karwendelgebergte. Overnachting wederom in de alpenhut.
Wandeltijd: ca. 2 tot 3 uur (naar eigen inzicht).

Dag 7: Halleranger Alm – Karwendel – Innsbruck

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 1000 m

Een hoog bergpad leidt u over diverse bergpassen naar de noordkant van het Karwendelgebergte. Onderweg komt u bij een steil stuk waar u uw conditie en standvastigheid kunt testen. Daarna is het nog een relaxte wandeling naar het bergstation van Hafelekar, waar u per kabelbaan afdaalt naar Innsbruck.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 8: Innsbruck – terugreis of verlenging

Het einde van een indrukwekkende wandeltocht. Natuurlijk kunt u terugkeren naar huis, maar waarom niet nog een paar dagen genieten van Innsbruck en omgeving?

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.