8-daagse fietsvakantie Emsradweg

Nedersaksen, Duitsland

  • Fietsreis langs de Ems
  • Lekker dichtbij vanaf Nederland
  • Van Münster naar Emden
  • Vlakke en eenvoudige fietsroutes
8-daagse fietsvakantie Emsradweg
8-daagse fietsvakantie Emsradweg
fietsvakantie ems - radweg
8-daagse fietsvakantie Emsradweg
8-daagse fietsvakantie Emsradweg
8-daagse fietsvakantie Emsradweg
Bekijk alle fotos (8 )

Fietsvakantie over de Ems-Radweg

Fiets mee over de Ems-Radweg met deze 8-daagse fietsvakantie tussen romantiek en tradities. 371 kilometers lang baant de Ems zich een weg vanaf de bron in Nordrhein-Westfalen tot de monding in de Noordzee. Ze stroomt door uitgestrekte bossen, romantische moeraslandschappen, langs vissersdorpen en steden met honderden jaren aan architectuur. Volgt u de afwisselingsrijke Ems gemakkelijk stroomafwaarts van Münster tot Emden, van het levendige fietsknooppunt in het Münsterland tot aan de Oost-Friese zeehaven. Een echte inspanning zal deze fietsreis niet worden. Uzult deze fietsvakantie slechts als onvergetelijk en prachtig ervaren. Fietsers hebben meestal de wind in de rug, wat u een duwtje extra geeft! 

Niveau van de fietstour:
Licht - Alle routes zijn overwegend vlak of verlopen in lichte glooiingen. Er wordt meestal over geasfalteerde of bestrate fietspaden gefietst. De route is zeer geschikt voor beginners en families met kinderen.

Dag 1: Individuele aankomst in Münster

Individuele aankomst in Münster. Hier krijgt u eerst een informatiegesprek en ontvangt u uw gehuurde fietsen. Aansluitend heeft u gelegenheid om het historische Münster te bekijken.

Dag 2: Münster - Rheine

Afstand ca. 65 km

Door het moerasgebied "Emsdettener Venn" fietst u naar Rheine met haar middeleeuwse markt en de Bentlage Abbey - twee zeer bijzondere bezienswaardigheden van de stad.

Dag 3: Rheine – Lingen

Afstand ca. 38 km

U fietst door schilderachtige rivierbeddingen en bossen tot aan Lingen. Lingen is een cultuurcentrum in het Emsland, haar mooie markt wordt geflankeerd door het historische stadhuis en de Giebelhausen.

Dag 4: Lingen – Meppen

Afstand ca. 36 km

Het doel van vandaag is Meppen, waar de Hase, Nordradde en Dortmund-Ems-Kanaal en de Ems uitmonden. Bezienswaardig zijn onder andere het historische stadshuis en de Propsteikirche.

Dag 5: Meppen – Papenburg

Afstand ca. 64 km

Vandaag fietst u door het waterlandschap van Dörpener, een prachtig landschap met meren, rivieren, bossen en heide. Vandaag komt u in Papenburg, vanwege de grachten en ophaalbruggen noemt men Papenburg ook wel het “Venetië van het Noorden”. De stad staat bekend om de bouw van cruiseschepen in de Meyerwerf. Voor een het bezichtigen van deze werf moet u zich van te voren aanmelden.

Dag 6: Papenburg - Leer

Afstand ca. 35 km

Wanneer u aankomt in Leer bent u al zeer dichtbij de Noordzee. De oude binnenstad van leer geld met 365 monumenten als één van de belangrijkste culturele steden in Oost-Friesland.

Dag 7: Leer – Emden

Afstand ca. 35 km

Vanaf Ditzum neemt u de veerboot naar het vissersdorp Petkum (kosten niet inbegrepen). Waar u kunt genieten van het prachtige landschap voordat u door fietst naar Emden.

Dag 8: Terugreis vanaf Emden

Vandaag eindigt uw fietsvakantie. Wij raden u aan om te verlengen in het prachtige Emden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Emsradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Emsradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 6.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 5.0
Bezienswaardigheden: 4.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Relaxt wat we nodig hadden
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2022
Relaxt en comfortabel. Je hoeft alleen de route te fietsen
Lees meer